Celjani blizu presenečenja proti aktualnim evropskim prvakom

Celjani so nocoj v Sparkassen-Areni odigrali zaostalo tekmo 12. kroga Lige Prvakov. Nasproti pa so jim stali aktualni evropski prvaki, rokometaši Kiela. Nemci bi se z zmago lahko zavihteli na tretje mesto skupine B, medtem ko je že nekaj časa znano, da bodo Celjani redni del tekmovanja končali na sedmem mestu. Po četrtkovih tekmah zadnjega kroga pa bo dokončno znano kdo se bo v osmini finala pomeril s kom. V obeh skupinah je odprto še marsikaj, tako da so napovedi povsem brezpredmetne.


Izjemno čustven začetek tekme po tem, ko sta se ekipi z minuto molka poklonili žal prehitro preminulemu portugalskemu vratarju Alfredu Quintani. Srečanje so bolje začeli Nemci. S hitrimi proti napadi so kaznovali vse napake Celjanov, ki jim na začetku ni steklo ne v obrambi, ne v napadu. Predvsem v napadu je bilo veliko netočnih podaj. Na začetku 6. minute so tako domači povedli še s tremi goli prednosti (5:2). Kot prvemu se je pri celjski zasedbi odprlo vratarju Miljanu Vujoviću, a tudi on ni mogel popraviti vseh napak svojih soigralcev, ki so jih storili v napadu. Ob koncu 15. minute so prednost povečali na pet zadetkov (10:5). Na videz enostavne priložnosti so bile za Celjane danes izjemno zahtevne. Rokometaši Celja so v zadnjih deset minuti vstopili nekoliko bolje. Na začetku 23. minute so zaostanek znižali na tri zadetke (13:10) in s tem trenerja Kiela, Filipa Jicho prisilili v minuto odmora. Tudi do konca prvega dela igre so Celjani delovali precej bolje kot na začetku tekme. Imeli so priložnost, da bi tudi na odmor odšli z zaostankom treh golov, a so zadnji napad v prvem polčasu zapravili. Tako so rokometaši Kiela na odmor odšli s prednostjo štirih golov, ob rezultatu 19:15.

Povsem drugačen pristop pa so Celjani pokazali na začetku drugega polčasa. Vedeli so, da nimajo kaj izgubiti, lahko pa dosežejo odmevno zmago proti aktualnimi evropskim prvakom. Zagotovo jim je kakšno motivacijsko besedo v garderobi namenil tudi trener Tomaž Ocvirk, ki je kot smo lahko nekajkrat to že videli v tem elementu izjemen. V ključnih trenutkih, ko so bili Celjani povsem blizu izenačenja(ob rezultatu 21:19 in 22:20) pa se je prevečkrat zatresla roka. To so izkušeni Nemci izkoristili in v 47. minuti ponovno prišli do petih golov prednosti (28:23). Domačini so imeli ob koncu 50. minute že šest zadetkov prednosti (30:24). Celjane je to le še dodatno podžgalo, saj so v 55. minuti po delnem izidu 1:5 zaostanek znižali le še na dva zadetka (31:29) in prisilili Jicho v minuto odmora. Ogromen delež je k temu prispeval vratar Miljan Vujović, ki je blestel tudi v drugem polčasu. A rokometašem Celja, ki so v samo končnico tekmo vstopili z izjemno mlado postavo, je žal zmanjkalo izkušenj in moči za izjemen povratek in presenečenje na severu Nemčije. Rokometaši Kiela so se veselili zmage z rezultatom 33:29.

Pri Kielu sta bila s petimi goli najučinkovitejša Magnus Landin in  Niclas Ekberg. Za Celjane je šest zadetkov dosegel Tadej Mazej ponovno pa je bil odličen tudi Miljan Vujović, ki je zbral trinajst obramb.

KIEL : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 33:29 (19:15)
Landin M. in Ekberg po 6; Mazej 6, Načinović 5

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji