Trimo prišel do častne evropske zmage!

Trebanjski levi, ki so po zadnjih dveh porazih proti danskim podprvakom GOG-om že izgubili možnosti za napredovanje  v drugi del lige EHF, so si proti madžarski Grundfos Tatabanyi v Hali Tivoli nocoj le uspeli priboriti častno zmago.


Trebanjci so v tekmo vstopili odločno in povedli s 3:1. Madžari so hitro izenačili, toda razpoložen je ostal Anže Dobovičnik, ki je s štirimi zgodnjimi goli domače znova popeljal v vodstvo, tokrat za +5 (12:7). Trimo je ostal zbran v napadu in nasprotnikom ni pustil serije zadetkov, ki bi jih do konca polčasa približala na minimalno razliko. Na odmor so Trebanjci odšli z rezultatom 18:14.

V nadaljevanja so rokometaši Tatabanye sicer dvakrat zapored zadeli in se po dolgem času približali na -2, a je trimo znova našel odgovor, predvsem je tekel protinapad. Domači so znova povedli za pet (23:18), Balazs Molnar pa je to serijo za kratek čas izničil, ko je bil dvakrat natančen iz sedmih metrov, dodal zadetek iz igre in soigralce znova približal na 23:21. Z goloma za Trimo sta odgovorila Dobovičnik in Lovro Višček in varovanci Uroša Zormana so bili znova na varni razdalji. Igra gol za gol Madžarom v zadnjem delu seveda ni šla na roke, Trebanjci so bili še naprej izjemno učinkoviti v napadu. V 27. minuti sta dva zaporedna zadetka prispevala še Marko Kotar in Gal Cirar in Madžarski upi na zadnje točke v skupini so se razblinile. Trebnje se je z 32:28 veselilo poslednje letošnje zmage  v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju.

 

Foto: Rk Trimo trebnje

Komentarji