Letno poročilo #1

Nadaljevanje letnega poročila si lahko preberete tukaj.


JANUAR:

Trener Kopra postane Bojan Čotar. Roman Šimon je iz Ajdovščine prešel k MRK Ljubljani. Praznino v Ajdovščini je zasedel Marko Cvijić. Luka Denić in Nejc Demšar sta okrepila trenersko plat pri RK Kronosu iz Logatca. Jernej Rantah je prevzel taktirko ekipe iz Sevnice. 

Nina Zulić se je iz Turčije preselila v Romunijo ekipi Gloria 2018.

17-letna reprezentantka Konga Betchaidelle Ngombele je okrepila Krim

V Ljubljani so predstavili  organizacijo evropskega prvenstva za ženske. Slovenski organizatorji se ne bodo osredotočili le na športne vidike tekmovanja, ampak bodo največji ženski športni dogodek izkoristili za številna druga sporočila, aktivacije ter atraktivne in sodobne dogodke. Osrednje sporočilo teh bo trajnostni razvoj, znotraj tega pa bo posebna pozornost namenjena opolnomočenju žensk v športu in družbi.

David Krajnc se pridruži ekipi Slovenj Gradca.

Na prvi tekmi EP (potekalo na Madžarskem in Slovaškem) je Slovenija tesno premagala Severno Makedonijo 27:25. Na drugi tekmi so bili boljši Danci. Na zadnji tekmi so se naši pomerili s Črno Goro in izgubili 33:32, s čimer so naši zaključili EP. Po hitrem izpadu so bili bivšemu selektorju Ljubomirju Vranješu šteti dnevi. 

Poljska reprezentantka Aleksandra Rosiak okrepi Krim na položaju levega zunanjega.

RK Celje Pivovarna Laško dobi novega predsednika. To postane Gregor Planteu.

Polfinalisti EP postanejo Španija, Francija, Danska in Švedska. Nikola Karabatić je zabeležil svoj 18. polfinale na 24 odigranih prvenstvih. 

Bojan Lah in David Sok delita pravica v polfinalu evropskega prvenstva na tekmi med Francijo in Švedsko.

Vratar Ribnice Sandro Meštrić podpiše pogodbo s poljskim prvakom. Leta 2023 bo stopil med vratnice Kielc.

Andrej Yankovskyy iz Slovenj Gradca prestopi v Slovan. 

Na izjemno napete obračunu za 5. mesto na EP sta se pomerili Norveška in Islandija. Skandinavski obračun se je prevesil v podaljške. Zmage so se z rezultatom 34:33 veselili Norvežani, ki so si z doseženim petim mestom že zagotovili nastop na SP 2023.

Najboljši strelec RD Butan plin Izole Marko Nikolić, je podpisal pogodbo s poljskim prvoligašem, ekipo Stal Mielec.  

22-letni krožni igralec Amir Muhović se iz kluba HRK Izviđač Ljuboški preseli k Celju. 

Španci postanejo prvi finalisti po tem, ko so nadigrali Dance. V drugem polfinalu so se zmage v zadnjih sekundah veselili Švedi. Premagali so Francoze 34:33. 

Na tekmi za tretje mesto se udarijo Francozi in Danci. Po rednem delu smo imeli izenačenje na 29. V podaljšku je Dancem uspelo premostiti francosko oviro in se okititi z bronom. 

Švedi se z zmago nad Španci 27:26 zavihtijo na evropski tron. To jim uspe prvič po 12 letih. 

Miljan Vujović se iz Celja preseli k TVB Stuttgart. Pogodbo je mladi slovenski vratar podpisal do leta 2025. Do konca sezone, bo tvoril vratarski trijo skupaj s Tobiasom Thulinom in Ivanom Pešićem. Kot so zapisali na spletni stani kluba, so se že sedaj zahvalili za sodelovanje Primožu Proštu, ki bi prvotno moral oditi po koncu sezone.

Samo Lampret se odloči, da meseca marca ne bo vložil vnovične kandidature za mesto predsednika ekipe Slovenj Gradca. 

 

FEBRUAR:

V Celje se po koncu sezone seli igralec Slovana Patrik Martinović. Podpisal je pogodbo do leta 2025.

Kapetanka Krima Mercatorja Nina Žabjek je podaljšala zvestobo klubu za dve leti. 

Iz Škofje Loke sporočijo žalostno vest, da je umrl dolgoletni igralec, trener in funkcionar Dušan Čater.

S šestimi zadetki na srečanju proti Tatabaniji, je Gašper Marguč prišel med 10 najboljših strelcev v zgodovini kluba. Marguč je na 10. mestu prehitel Gyorgya Zsigmonda. Član madžarskega kluba je že od leta 2014, pogodbo pa mu velja do leta 2024.

Jovanka Radičević podpiše pogodbo in selitev k slovenskim prvakinjam.

Stefan Ranisavljević se iz Ribnice k Slovanu seli po koncu prejšnje sezone. 

Letos navijaška skupina Ormožani praznuje 30 obletnico nastanka. Začetki navijaške skupine segajo v leto 1992, ko se je zbrala skupina 20 mladeničev in začela navijati za Rokometni klub Ormož. Prvotno se je klub imenoval Gušterji. S časom se je število članov večalo, skupina pa se je preimenovala v Ormožani. Rednih članov ima trenutno skupina okoli 35.

Favoriti za naslednika Ljubomirja Vranješa postanejo Uroš Zorman, Branko Tamše, Boris Denić in Aleš Pajović. Kaj kmalu postane jasno, da bo novi selektor postal Uroš Zorman. 

Nova selektorja so na seji predsedstva RZS izbrali tudi za žensko kadetsko in mladinsko reprezentanco. Novi selektor kadetske reprezentance je postal Borut Hren. Mladinsko reprezentanco prevzema Sebastjan Oblak.

Urban Lesjak v Eurofarm Pelister odhaja po koncu sezone, preselil se bo iz vrst Hannovra, tam pa bo ostal vsaj 2 sezoni. V vratih bo zapolnil vrzel nastalo po odhodu Martona Szekelyja v Tatabanyo.

V 90 letu nas je zapustil prvi Slovenec, ki je zaigral za reprezentanco Jugoslavije, takrat še v velikem rokometu. Stane Papež je v zlatih časih Slovana, ko so leta 1980 osvojili naslov jugoslovanskega prvaka, leta 1981 pa igrali v finalu pokala prvakov proti Magdeburgu, bil predsednik kluba.

Nekdanji slovenski reprezentančni čuvaj mreže Primož Prošt se seli na Švedsko, kjer je podpisal pogodbo z IFK Ystad.

Krimovke so se v Ljubljani s tekmicami iz Savehofa v tekmi za biti ali ne biti, kjer so potrebovale vsaj točko, pomerile za napredovanje in tekmo brez živčnosti mirno pripeljale h koncu. Še več, slavile so zelo zanesljivo, kar z 32-18.

RD LL Grosist Slovan se je okrepil na poziciji levega krila z bivšim igralcem Krke in Grosuplja, Jako Jakšetom.

Na priprave članske reprezentance so prvič vabljene srednja zunanja Blažka Hauptman (Litija), Tajda Tripkovič in Urša Urbančič (obe Branik Maribor).

Velenjčani so v Rdeči dvorani gostili La Riojo. Tekma za biti ali ne biti je bila po pričakovanjih zelo napeta. Malo več športne sreče pa so tokrat imeli igralci Gorenja, ki so Špance premagali z 32:31. Z zmago so si Velenjčani podaljšali upanje za napredovanje med najboljših 16 ekip drugokategornega evropskega tekmovanja. 

 

 

 

 

Komentarji