VIDEO: Katalonci do novega naslova!

Še en pokal za v njihovo bogato zbirko. Igralci katalonske prestolnice so pretekli vikend v finalu Iberijskega Super pokala premagali portugalskega prvaka Porto. Španci so bili boljši z rezultatom 32:24. 


Moštvo Carlosa Ortege je bilo boljši nasprotnik od začetka do konca srečanja. Na polčas so Španci odšli s prednostjo 4 zadetkov, ki so jo še dvakratno povečali v drugi polovici tekme. Najboljša posameznika sta bila (zopet) bombarder Dika Mem in vratar Perez de Vargas

V uvodnih minutah sta obe ekipi igrali izvrstno obrambo. Prvi zadetek je za Katalonce dosegel Marti Soler v 3. minuti srečanja. Vratar Porta, Sebastian Leth Frandsen, je v uverturi srečanja še držal svojo ekipo v priključku. A, ko je Soler zadel zadetek za vodstvo 10:7 se je vratarska uspešnost obrnila. Zasijal je de Vargas in pomagal svoji ekipi, da so po 30 minutah vodili z 14:10. Najboljši strelec prvega polčasa je bil Blaž Janc s tremi zadetki.

V uvodnih minutah drugega dela so se vrnili Portugalci. V 35. minuti je rezultat kazal le še zadetek prednosti za najboljše moštvo skupine B v Ligi prvakov. Tu je v višjo prestavo dal Dika Mem in Barcelono popeljal do ugodnejših +6. Z razpoloženim vratarjem so Španci mirneje pripeljali tekmo do zaključka 32:24. 

Prva izdaja Iberijskega Super pokala je tako odpotovala v prestolnico Katalonije.    

Barcelona: Ludovic Fàbregas (3), Jonathan Carlsbogard (3), Dika Mem (8), Blaž Janc (3), Martí Soler (4), Melvyn Richardson (4), Luís Frade (2), Domen Makuc (3), Djordje Cikusa (1) in Artur Parera (1).

Porto: Rui Silva (1), Victor Iturriza (1), Jack Thurin (2), Pedro Veitia Valdes (6), Leonel Fernandes (4), Pedro Cruz (2), Daymaro Salina (3), Jakob Mikkelsen (1), Fabio Magalhaes (2) and Antonio Areia (1).

 

Komentarji