Liga NLB ima problem: 1. B liga kategorično zavrača spremembo tekmovanja

Naj spomnimo: Konferenca Združenja prvoligaških klubov je na svoji zadnji seji sprejela pogojni sklep, ki pravi, da bo v prihodnji sezoni v Ligi NLB nastopalo 14 moštev. Zadnji dve ekipi izpadeta, 11. in 12. uvrščena pa igrata kvalifikacije s 1. in 2. uvrščeno ekipo 1. B DRL (več TUKAJ). Zaradi pogojnosti sklepa smo se pozanimali pri klubih drugega nivoja slovenskega rokometnega tekmovanja in izvedeli, da potrditev sklepa Lige NLB ne pride v poštev.


Klubi iz 1. B lige v en glas poudarjajo, da Združenje prvoligaških klubov ne gleda širše slike slovenskega rokometa. Kot smo tudi že mi opozarjali, lahko zaradi sprejetja širitve lig pride do velike težave v 2. DRL (več TUKAJ), saj bi v tem primeru ostalo zgolj 6 klubov, ki bi nastopali v tretjem nivoju članskega tekmovanja.

Veliko večino prvo-be-ligašev predvsem moti drugi del pogojnega sklepa, ki so ga sprejeli prvoligaši, in sicer, da v sezoni 2020/2021 ni direktnega prehoda v 1. ligo – niti za prvaka 1. B DRL. Iz tega lahko sklepamo, da pogojni sklep 1. Lige NLB ne bo sprejet.

KAJ SLEDI?

Trenutno je Združenje 1. B DRL v stanju zbiranja predlogov klubov in v stanju korespondenčnega zbiranja mnenj. Datum seje zaenkrat še ni znan. V primeru, da 1. B DRL ne potrdi pogojnega sklepa 1. Lige NLB, bodo prvoligaši morali najti drugačno rešitev za izvedbo elitnega članskega tekmovanja.

 

Komentarji