Lindberg kljub štiridesetim eno glavnih orožij berlinskih lisic

Danski rokometaš Hans Lindberg še ni rekel zadnje. Kljub štiridesetim letom Lindberg navdušuje v dresu nemškega bundesligaša Fuchse Berlin in bo tudi v prihajajoči sezoni eden glavnih orožij članske ekipe lisic.


Od začetka avgusta se je danski igralec pridružil “klubu štirideset”, a kot pravi tudi sam ni pričakoval, da bo vztrajal tako dolgo: “Stvari so se odvijale v pravo smer. Vesel sem, da sem še vedno del ekipe Fucshe Berlina. Mislim, da nikoli ne bom izgubil želje po igranju rokometa,” je dejal Danec,

A želje in realnost sta nekaj popolnoma drugačnega: “Vprašanje je, ali bo moje telo sodelovalo in ali sem dovolj pripravljen na to,” je dejal Lindberg 40-letni nekdanji danski reprezentant, ki nima skrivnega recepta za svojo formo pri teh letih, a kot pravi je pozoren na prehrano, odločilen dejavnik pa je verjetno tudi to, da v karieri ni imel veliko poškodb.

Pri štiridesetih je postal tudi bolj izkušen in sproščen: “Leta so vsekakor spremenila moje vedenje in pogled na rokometno igro. Poskušam prenesti svoje izkušnje in odstraniti pritisk na druge. Nimam težav z velikim pritiskom, s tem se lažje spopadam,” je dejal Lindberg.

Kljub temu, da je osvojil praktično vse, kar se osvojiti da, ostaja ambiciozen. Z dansko reprezentanco je postal svetovni in evropski prvak, s Hamburgom pa je leta 2013 osvojil Ligo prvakov. Kljub vsem dosežkom so njegovi cilji še vedno visoki.

 

Komentarji