Lisjaki iz Berlina zmagovalci EHF Pokala

FV razprodani GATAC Areni v Magdeburgu smo spremljali finalni obračun EHF Pokala med francoskim Saint-Raphaelom in nemškim Füchse Berlinom. Boljšo podporo s tribun so imeli francoski rokometaši, saj so lisice iz Berlina v Magdeburgu osovražene. Kljub bučni podpori s tribun so Francozi morali priznati premoč nemškim rokometašem iz Berlina.


Začetek prvega polčasa je bil povsem izenačen. V prvih petih minutah sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. V naslednjih 15 minutah so pobudo prevzeli rokometaši iz Berlina. Lisice so v 16. minuti dosegle najvišjo prednost v prvem polčasu, ki je znašala 4 gole. Trener Saint-Raphaela Joel Da Silva je v 18. minuti vzel minuto odmora. Napotki trenerja francoske ekipe so se izkazali za zelo dobre, saj so francoski rokometaši v 26. minuti z zadetkom Xavierja Baracheta prišli le do gola zaostanka. Kljub temu so nemški rokometaši ohranjali prednost in na odmor odšli z rezultatom 13 : 14.

Drugi polčas so bolje odprli nemški rokometaši. Blestel je vratar Füchse Berlina Silvio Heinevetter, po zaslugi katerega so Nemci na začetku drugega polčasa povedli s tremi goli. Mattias Zachrisson je v 35. minuti z dvema zaporednima goloma svojo ekipo popeljal na +4 (14 : 18). Rokometaši Saint-Raphaela so delali preveč napak v napadu, kar je omogočalo Nemcem, da so zadrževali svojo prednost. V 52. minuti tekme je zaradi treh dvominutnih izključitev rdeči karton prejel rokometaš Saint-Raphaela Lyngaard. Ob izključitvi Erika Schmidta pri ekipi Füchse Berlina so francozi v 58. minuti prišli do enega gola zaostanka. Pri Nemcih je žogo v roke vzel ključni igralec lisic Zachrisson, ki je odločil tekmo. Nemci so se lahko veselili zmage nad francoskim Saint-Raphaelom z rezultatom 28 : 25.
EHF POKAL, FINALE:

Saint-Raphael Var Handball : Füchse Berlin 25 : 28  (13 : 14)

Statistika sledi…

 

Pripravil: Žiga Rebevšek
FOTO: Füchse Berlin

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja