Dvoboj dveh Slovencev za tretje mesto v EHF Pokalu pripadel Marku Bezjaku

V tekmi za tretje mesto v EHF Pokalu smo lahko v nabito polni GETEC Areni, ki jo je obiskalo več kot 6.500 navijačev, spremljali nemški obračun med domačim Magdeburgom in Göppingenom. Dvoboj je prepričljivo z visoko razliko dobil Magdeburg, za katerega igra slovenski reprezentant Marko Bezjak. Na drugi strani se je Göppingen dobro upiral tekmecu celoten prvi polčas na čelu z vratarjem Primožem Proštom. Na koncu so domačini izkoristili prednost domačega terena in zasluženo zmagali.


Prvi polčas so bolje odprli domačini, ki so na čelu z vratarjem Greenom pri rezultatu 3 : 6 prisilili trenerja Göppingena Rolfa Bracka, da vzame prvo minuto odmora. Branilci naslova iz Göppingena nislo našli odgovora za izjemnega Matthiasa Muscho in Nemanjo Zelenovića, slednji se prav naslednjo sezono seli v Göppingen. Rokometaši Göppingena se niso vdali in se rezultatsko hitro približali na gol zaostanka. Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 16 : 15.

V drugem delu smo videli boljšo igro Göppingena, ki je v 35. minuti prišel do prvega vodstva na tekmi (17 : 16). Sledil je odgovor domačinov, ki so s pomočjo odlično razpoloženega vratarja Greena uspeli znova priti do vodstva. Svojo prednost so do konca tekme samo še stopnjevali in na koncu zasluženo zmagali s prednostjo desetih golov (35 : 25). Marko Bezjak je tekmo končal pri treh zadetkih, Primož Prošt pa je zbral 9 obramb.

POKAL EHF, TEKMA ZA 3. MESTO:

SC Magdeburg : Frisch Auf Göppingen 35 : 25 (16 : 15)

SC MAGDEBURG: Musche 10, Damgaard Nielsen 8, Zelenović 8, Bezjak 3, Pettersson 3, Kalarash 2, Musa 1, Chrapkowski, Christiansen, Grafenhorst, Green Krejberg, Kluge, Molina Cosano, Munoz, O’Sulivan, Quenstedt

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 4/5

FRISCH AUF GÖPPINGEN: Bagersted 4, Heymann 4, Ritterbach 4, Schiller 4, Sesum 3, Damgaard 2, Kneule 2, Nagele 2, Kozina, Pfahl, Prošt, Rebmann, Rentschler

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 4/5

 

Pripravil: Žiga Rebevšek
FOTO: SC Magdeburg

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja