Berlinske Lisice na krilih Stochla in Lindberga v finale EHF Pokala

Füchse Berlin se bo v finalu EHF Pokala 2018 pomeril proti Saint-Raphaelu iz Francije. Varovanci Velimirja Petkovića so v polfinalu dobili obračun proti branilcu evropskega pokala Göppingenu.


V prvi polčas sta ekipi vstopili zbrano, brez večjih napak v napadu in obrambi. Prvih 15 minut sta bili ekipi izenačeni. Rokometaši Göppingena so bili večino časa v vodstvu, vendar so berlinske lisice zmeraj uspele priti do izenačenja. V 15. minuti je Göppingen z golom Žarka Sesuma prišel do najvišje prednosti treh golov (10 : 7). Branilci naslova so s pomočjo slovenskega vratarja Primoža Prošta zadrževali prednost vse do 29. minute, ko so rokometaši Füchse Berlina uspeli izenačiti in na odmor odšli z rezultatom 13 : 13.

Drugi polčas so bolje začele lisice, ki so z izjemnim vratarjem Stochlom prišle do vodstva dveh golov (14 : 16). Tekma se je razživela v 40. minuti, ko je za izenačenje zadel igralec Göppingena Marcel Schiller (17 : 17). V naslednjih minutah je odgovornost prevzel Sebastian Heymann, ki je s tremi goli v petih minutah popeljal Göppingen v vodstvo z rezultatom 20 : 19. Tekma je postajala vedno bolj napeta, saj sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Rokometaši Füchse Berlina so zaigrali čvrsto v obrambi in štiri minute brez prejetega gola postavili delni rezultat 3 : 0. Po nekaj izjemnih obrambah Prošta so branilci evropskega pokala uspeli izenačiti rezultat (22 : 22). Pet minut pred koncem tekme je Berlin zapravil priložnost za vodstvo treh golov in rokometaši Göppingena so uspeli priti na gol zaostanka (24 : 25).

V obeh ekipah je bilo videti nekaj nervoze, saj sta naredile ogromno napak v napadu in obrambi. 80 sekund pred koncem je Trener Göppingena ob zaostanku dveh golov vzel zadnjo minuto odmora, ki pa se ni obrestovala, saj so lisice z golom Lindberga prišle do končne prednosti treh golov (27 : 24).

Trener Füchse Berlina, Velimir Petković:
”Göppingen se je zelo dobro pripravil na današnjo tekmo, saj so imeli devet prostih dni za pripravo na današnji obračun. Igrali so zelo hitro, kar nam je povzročalo veliko težav predvsem v prvem polčasu. Že od začetka tekme so igrali dobro, vendar smo bili vedno korak pred njimi. V drugem polčasu so moji igralci prikazali pravi karakter in dokazali, zakaj smo tretjeuvrščeni v Bundesligi. Prišli smo do finala in hočemo osvojiti pokal.”

FINALE med Berlinčani in francoskim Saint-Raphaelom bo na sporedu danes ob 15.15!

POKAL EHF, POLFINALE:

Frisch Auf Göppingen : Füchse Berlin 24 : 27 (13 : 13)

FRISCH AUF GÖPPINGEN: Schiller 6, Rentshcler 4, Bagersted 3, Heymann 3, Espersen 2, Kneule 2, Kozina 2, Ritterbach 1, Sesum 1, Fontaine, Nagele, Pfahl, Prošt, Rebmann, Schnogarth

Izključitve: 12 min

7-metrovke: 3/3

FÜCHSE BERLIN: Lindberh 9, Elisson 4, Wiede 4, Zachrisson 4, Koch 3, Drux 2, Gojun 1, Heinevetter, Mandalić, Milde, Reißky, Scmhidt, Stochl, Struck, Vuković

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 2/4

 

Pripravil: Žiga Rebevšek

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja