SAINT-RAPHAEL preprečil nemški finale s tesno zmago proti Magdeburgu

Ekipa Saint-Raphaela se je prvič v zgodovini uvrstila v finale evropskih tekmovanj. Nemški Magdeburg, v katerem igra slovenski reprezentant Marko Bezjak, je v igri za finale v domači SAP Areni izgubil z minimalno razliko proti francoskim Saint-Raphaelom.


Absoluten favorit za zmago je bil nemški Magdeburg, že v prvih desetih minutah pa so francoski rokometaši šokirali Nemce. Magdeburg je imel ogromno težav v napadu, saj rokometaši niso izkoriščali stoodstotnih priložnosti. Z izjemnimi zadetki levega krilnega igralca Raphaela Caucheteuxa so Francozi v 10. minuti prišli do vodstva s 6 : 2. S prvo obrambo domačega vratarja Daria Quenstedta so se Nemci prebudili in brez prejetega gola povedli z rezultatom 7 : 6. Rokometaši Saint-Raphaela so bili pod pritiskom, vendar so koncu prvega polčasa uspeli izenačiti na 13 : 13.

Začetek drugega polčasa je bil povsem izenačen. Ob zadetkih Matthhiasa Musche so nemški rokometaši držali stik z nasprotnikom. Po njegovem sedmem zadetku je nemški reprezentant moral zapustiti igrišče zaradi poškodbe gležnja. Do 47. minute smo spremljali izenačeno tekmo, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu za en zadetek. V 47. minuti je bil za 2 minuti izključen slovenski rokometaš Marko Bezjak in Francozi so hitro povedli z dvema goloma razlike (23 : 21). Nemci so v 53. minuti uspeli rezultat izenačiti na 25 : 25. V zadnjih 80 sekundah tekme so rokometaši Magdeburga uspeli priti do vodstva z golom Marka Bezjaka preko celotnega igrišča (27 : 26). To je bil zadnji zadetek domačinov, medtem ko so Francozi zadeli dvakrat z goloma Vignerona in Karaleka. Sledila je obramba gostujočega vratarja in tekma je bila odločena.

Kapetan Magdeburga, Christian O’Sulivan:
”Naš velik cilj je bil uvrstitev v finale. Tekmo nismo začeli po naših željah. Prišli smo blizu, povedli, vendar smo storili preveč napak v drugem polčasu. Nocoj smo imeli izjemni priložnost, ampak smo zgrešili preveč strelov.”

Finale bo na sporedu danes ob 15.15!

POKAL EHF, POLFINALE:

Saint-Raphael Var Handball : SC Magdeburg 28 : 27 (13 : 13)

SAINT-RAPHAEL VAR HANDBALL: Caucheteux 11, Lynggaard 6, Sarmiento Melian 4, Jurka 2, Vigneron 2, Dipanda 1, Karalek 1, Popescu 1, Abily, Barachet, Demaille, Hmam, Krakowski, Krantz, Trottet

Izključitve: 6 min

7-metrovke: 3/3

SC MAGDEBURG: Musche 7, Pettersson 6, Bezjak 5, Christiansen 3, Musa 3, O’Sulivan 2, Damgaard Nielsen 1, Chrapkowski, Grafenhorst, Krejberg, Kalarash, Kluge, Cosano, Quenstedt, Weber, Zelenović

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 4/6

 

Pripravil: Žiga Rebevšek

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja