Celje brez težav preko Krke, Loka premagala Koper za gol

V 9. krogu končnice 1. NLB lige za prvaka smo si poleg neposrednega boja za drugo mesto lahko ogledali še dve tekmi. V Novem mestu sta se pomerila domača Krka in gostujoči RK Celje Pivovarna Laško, v Kopru pa sta se pomerila domači RD Koper 2013 in gostujoča RD Urbanscape Loka. Noben izmed omenjenih obračunov ne bo vplival na končni razplet na lestvici, zato smo lahko pričakovali dokaj umirjene dvoboje.


V dovrani Marof smo videli kar veliko zadetkov. Gostje so se dobesedno poigravali z domačimi rokometaši in tudi zelo hitro povedli. Ob polčasu je bil v Novem mestu rezultat 24 : 16 za Celjane.

V drugem polčasu se je zgodba prvega samo še stopnjevala. Novomeščani so se sicer z hitro igro poskušali upirati Celjanom, ampak to ni bilo dovolj. Na koncu so vseeno slavili Celjani in sicer kar z 11 zadetki razlike. Končni rezultat v Novem mestu je bil 36 : 25 za RK Celje Pivovarno Laško.

Pri domačih so se najboljše izkazali Leon Rašo in Jan Bevec, oba sta zadela petkrat ter Grega Okleščen, Jaka Jakše in David Ban, vsi so zadeli po štirikrat. Seveda pa tu ne smemo mimo vratarja Blaža Brajerja, ki se je izkazal več kot odlično. Obranil je kar 12 strelov. Pri gostih so bili najučinkovitejši Jan Jurečič in Žiga Mlakar, oba s 6 zadetki ter Gal Marguč, Ivan Slišković in Borut Mačkovšek, ki so zadeli petkrat. Ponovno pa je več kot odlično zaklenil svoja vrata tudi Aljaž Pajntar, ki je obranil kar 18 strelov.

Novomeščane v zadnjem krogu čaka gostovanje pri RD Urbanscape Loki, Celjane pa čaka domač derbi proti RK Gorenju Velenje.

Naj pa še omenimo, da je bil ta obračun zadnji za Mitjo Klobčarja, ki zaključuje svojo športno pot.

Mitja Klobčar, MRK Krka: “Po eni strani sem danes vesel, po drugi ne. Moja športna pot se končuje. Žal, tako mora biti, saj mi telo ne dovoljuje več. Rad bi posvetil več časa sebi, punci, prijateljem in bližnjim. Sedaj bom užival. Vesel sem, da se je ravno na tej tekmi zbralo tako veliko obiskovalcev, izteklo pa se je žal tako, da smo ravno to zadnjo tekmo igrali proti Celju in mislim, da je to najlepši zaključek moje kariere.”

 

Aljaž Pajntar, RK Celje Pivovarna Laško: “Pričakovali smo težko tekmo, saj so Novomeščani igrali zelo sproščeno. Na obeh straneh je bilo veliko zadetov, saj je bila igra hitra. Rad bi česgtital Krki za dobro predstavo in prepričan sem, da če bodo tako igrali tudi v prihodnje, bodo težak nasprotnik. Mi smo srečanje odigrali sproščeno, želeli smo si le nadaljevati naš zmagoviti niz, kar pa nam je tudi uspelo.”

 

LOKA Z DVEMA TOČKAMA IZ KOPRA
Na drugi strani pa smo v Kopru videli zelo zmedeno igro domačih rokometašev. Koprčani že v samem začetku tekme niso uspeli najti svoje prave igre. Videli smo kar nekaj izgubljenih žog in zapravljenih napadov, kar pa so Škofjeločani znali več kot odlično izkoristiti. Na odmor so odšli s prednostjo petih zadetkov. V Areni Bonifika je bil tako ob polčasu rezultat 16 : 11 za RD Urbanscape Loko.

V drugem polčasu se je slaba igra domačih samo še nadaljevala. Zbrati se jim je uspelo šele v zadnji polovici drugega polčasa, kar pa ni bilo dovolj, da bi nadoknadili razliko. V Kopru so slavili gostujoči rokometaši s 27 : 26.

Pri domačih so po trikrat zadeli Aleks Vlah, Grega Krečič in Uroš Rapotec, medtem ko je Adam Bratkovič  zadel kar 10-krat, pri gostih pa je bil najučinkovitejši Aleks Kavčič, ki je zadel sedemkrat.

Koprčane v zadnjem krogu čaka pot v Ribnico, Škofjeločani pa bodo gostili Krko.

Adam Bratkovič, RD Koper 2013: “Začeli smo preveč medlo, zato se nismo uspeli vrniti v igro za zmago do zadnjih sekund. Škofja Loka je zasluženo zmagala. Mi bi morali prikazati tako borbeno in srčno igro, kot so jo oni, a nismo.”

 

Jošt Juričan, RD Urbanscape Loka: “Začeli smo zelo suvereno, obramba je dobro funkcionirala. Vsi smo se trudili po najboljših močeh in bili zbrani pri zaključnih strelih. Celo tekmo je bila tehtnica na naši strani, razen proti koncu tekme, ko smo izgubili nekaj žog v napadu in dopustili nekaj lahkih protinapadov. Kljub temu smo do konca tekme zadržali gol prednosti in se Kopru oddolžili za domači poraz.”

 

  1. krog končnice 1. NLB lige za prvaka:

MRK Krka : RK Celje Pivovarna Laško 25 : 36 (16 : 24)

MRK Krka: Rašo L. 5(1), Bevec 5, Didovič, Okleščen 4, Pršina 3(1), Tomić, Irman 2, Jakše 4, Udovič, Rašo D. 1(1), Papež 2, Brajer, Kukman 3, Matko, Ban 4, Klobčar 1(1)
Trener: Mirko Skoko

7-metrovke: 4(7)

Izključitve: 4 minute

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Vujović 2, Jurečič 6, Razgor 2, Suholežnik 2, Marguč 5(4), Grošelj 1, Pajntar, Slišković 5, Mitrović, Kodrin 2, Anic 3, Dujshebaev 3, Mačkovšek 5, Mlakar 6, Bećiri 4
Trener: Branko Tamše

7-metrovke: 4(5)

Izključitve: 8 minut

 

RD Koper 2013 : RD Urbanscape Loka 26 : 27 (11 : 16)

RD Koper 2013: Magdalenič, Grzentič 2, Vlah 3, Krečič 3, Poklar, Postogna, Moljk 2, Rapotec 3, Smolnik, Sokolič 1, Guček, Marić, Sever 2, Planinc, Bratkovič 10(5)
Trener: Veselin Vujović

7-metrovke: 5(5)

Izključitve: 8 minut

RD Urbanscape Loka: Vrbinc M. 2, Gartner 5(2), Dolenc, Kavčič 7, Jamnik 1, Jesenko M., Pipp U. 1, Juričan, Bradeško 3, Jeseničnik 1, Pipp M. 3, Bergant, Jesenko A. 4(1), Plestenjak, Vrbinc A.
Trener: Robert Beguš

7-metrovke: 3(4)

Izključitve: 6 minut

 

Pripravila: M. Fišter
FOTO: Matia Ščukovt

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja