Velenjčani še upajo na drugo mesto

Medtem ko je že vse znano, kdo so novi/stari državni prvaki, je mesto podprvakov še popolnoma odprto. Po menjavi trenerja so Velenjčani pokazali, da še naprej ostajajo v boju za naslov državnih podprvakov, na drugi strani pa so rokometaši RD Riko Ribnice že skozi celotno sezono kazali, da se lahko uprejo tudi najboljšim. V Rdeči dvorani smo tako lahko pričakovali trd boj med domačimi RK Gorenje Velenje in gostujočo Ribnico.


Prvi polčas je minil dokaj izenačeno. Ekipi sta si izmenjavali gole, tista najmanjša prednost, prednost enega zadetka, pa je bila cel polčas na strani Ribničanov. Na strani domačih rokometašev smo videli dokaj agresivno igro v obrambi, kar je razvidno tudi iz števila izključitev in samih opominov. Igra je bila zelo napeta, obe ekipi sta se do konca polčasa borili po svojih najboljših močeh. Na odmor so z majhno prednostjo odšli gostujoči rokometaši. Ob polčasu je bil izid v Rdeči dvorani 10 : 11 za RD Riko Ribnico.

V prvi polovici drugega polčasa smo videli podobno sliko kot v prvem. Tekma je bila povsem neodločena vse do 41. minute, ko so se ose končno ”zbudile” in v naslednjih petih minutah po delnem izidu 4 : 0 povedle z 18 : 14. Ampak se Ribničani kljub vsemu niso predali. Svoja vrata je zaklenil Jošt Perovšek, odlično pa so odigrali tudi v obrambi. V 53. minuti je bil rezultat v osjem gnezdu ponovno izenačen na 18 : 18.

Sama končnica tekme je bila zelo razburljiva. Po treh zaporednih golih, ki so jih zadeli Rok Ovniček, Gregor Potočnik in Matic Verdinek, so ose ponovno povedle, te svoje prednosti pa do konca tekme niso več zapravile. Končni izid tekme je bil 21 : 19 za RK Gorenje Velenje.

Najboljši strelci obračuna so bili pri domačih Rok Ovniček s 5 zadetki in Nejc Cehte s 4 zadetki ter pri gostih Luka Koprivc in Blaž Nosan, oba s 4 zadetki. Domači vratar Rok Zaponšek je zbral 3 obrambe, gostujoči Jošt Perovšek pa zgolj 1.

Kdo bo osvojil drugo mesto v državnem prvenstvu, bo tako znano šele v zadnjem krogu končnice, ko Velenjčani odhajajo na gostovanje k že znanim državnim prvakom, RK Celje Pivovarna Laško, Ribničane pa čaka domača tekma, ko v goste prihaja RD Koper 2013.

Klemen Luzar, trener RK Gorenje Velenje:
“Fantom moram čestitati za veliko borbo in željo po zmagi na tej tekmi. Pokazali so pravi značaj. Tekmo smo dobili, a ponudila se nam je priložnost, da bi ujeli tudi potrebno razliko med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah. Žal se ni izšlo. Ne glede na vse, upanje ostaja! Do konca sezone nas loči petkova tekma, tudi Ribničani bodo tedaj igrali proti Kopru. Dokler bodo možnosti obstajale, bomo mi verjeli, da lahko situacijo obrnemo sebi v prid. V tednu, ki prihaja, se bomo tako obnašali tudi na treningih in naredili vse, da tekmo s Celjani dobimo.”

 

  1. krog končnice 1. NLB lige za prvaka:

 

RK Gorenje Velenje : RD Riko Ribnica 21 : 19 (10 : 11)

RK Gorenje Velenje: Cehte 4, Medved, Haseljić, Tajnik, Ovniček 5(5), Ferlin, Grebenc, Stojnič, Vujović, Toskić 3, Potočnik 3, Golčar 1, Verdinek 2, Kleč 2, Zaponšek, Pejović

Trener: Klemen Luzar

7-metrovke: 5(5)

Izključitve: 4 minute

RD Riko Ribnica: Horvat, Fink, Vujačić, 3, Knavs 2, Henigman, Skušek 3(1), Koprivc 4, Nosan B. 4, Klarič, Kovačič 2, Kljun, Nosan M., Batinič 1(1), Perovšek, Sernikar, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

7-metrovke: 2(4)

Izključitve: 2minuti

 

Pripravila: M. Fišter
FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja