Celjani suvereno do naslova državnih prvakov v kategoriji mlajših dečkov A

V soboto, 19. maja, je v dvorani Zlatorog potekal finalni turnir štirih najboljših ekip MDA v Sloveniji. V kategoriji mlajših dečkov so se pomerile naslednje ekipe: RK Sviš Ivančna Gorica, MRK Krka, ŠD Škofljica Pekarna Pečjak in domača ekipa RK Celje Pivovarna Laško. Ob izjemnem vzdušju, ki so ga pričarali navijači vseh ekip, so naslov državnega prvaka osvojili Celjani. Pohvala gre prav vsem mladim igralcem, ki so prikazali zelo dobro in dinamično igro kljub njihovi mladosti.


Izjava celjskega trenerja Boštjana Straška:
”Občutki po tekmi so izjemni, saj gre za kombinacijo dvoletnega dela, ki se združi v enem samem dnevu. Nikoli nisi siguren, kako se bodo stvari odvijale na koncu. To je dokaz, da je pot prava. Fantje so si zaslužili naslov prvaka z rednim treningom. Zelo veliko pomeni, da znajo fantje trenirati tudi sami in mislim, da se je to danes pokazalo.”

Zaključni turni je na 2. mestu zaključila ekipa Škofljice, 3. so bili rokometaši novomeške Krke, četrti v državi pa so fantje iz Ivančne Gorice. Najboljša strelca turnirja sta bila BLAŽ ŠNAJDAR (ŠD Škofljica Pekarna Pečjak) in DAVID SKUBIC (RK SVIŠ Ivančna Gorica) s 23 zadetimi goli na 3 tekmah. Čestitke!

MLAJŠI DEČKI A, FINALE 1. – 4. MESTO:
RK Celje Pivovarna Laško
: RK Sviš Ivančna Gorica  20 : 13 (7 : 6)
ŠD Škofljica Pekarna Pečjak : MRK Krka 18 : 12 (8 : 4)
RK Sviš Ivančna Gorica : MRK Krka 16 : 18 (8 : 9)
RK Celje Pivovarna Laško : ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 26 : 17 (11 : 9)
ŠD Škofljica Pekarna Pečjak : RK Sviš Ivančna Gorica 16 : 12 (8 : 5)
RK Celje Pivovarna Laško : MRK Krka 30 : 16 (16 : 8)

 

Pripravil: Žiga Rebevšek
FOTO: RK CPL

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja