Marko Bezjak in Primož Prošt v boj za evropsko lovoriko

Ta vikend bo na sporedu zaključni turnir pokala EHF, kjer bo Slovenija imela dva predstavnika – Marka Bezjaka (Magdeburg) in Primoža Prošta (Frisch Auf Göppingen).


Zaključni turnir najboljše četverice letošnje sezone druge stopnje evropskega moškega rokometnega tekmovanja bo tokrat potekal v nemškem mestu Magdeburg. Na zaključnem turnirju bodo igrale ekipe Magdeburga, Göppingena, Berlina (vsi trije Nemčija) in St. Raphaela (Francija). 

Prednost domačega igrišča tako čaka igralce SC Magdeburg, za katere igra naš Marko Bezjak. Magdeburg se bo v prvem polfinalu pomeril proti francoski ekipi Saint-Raphael. V drugem polfinalu pa bo aktiven še en slovenski igralec in sicer Primož Prošt.

Marko Bezjak, slovenski reprezentant, ki je za Slovenijo zbral 114 nastopov in dosegel 207 zadetkov, bo seveda eden izmed nosilcev domače ekipe. 31-letni Ormožan se še kako zaveda pomembnosti domačega turnirja. “Vsi vemo, kako so lansko sezono prednost domačega turnirja izkoristili igralci Göppingena, ko so v finalu premagali igralce Berlina. Ta turnir je izjemnega pomena za nas, verjamem, da nam bodo navijači v veliko pomoč in podporo in mislim, da bo precej glasno v GETEC Areni ta vikend,” je za spletno stran kluba povedal Bezjak.

Göppingen je na poti do zaključnega turnirja v skupinskem delu igral tudi s slovenskim klubom RD Koper, ki ga vodi selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović. Nemci so bili obakrat boljši od koprske zasedbe (najprej so v dvorani Bonifika zmagali z 30:27 ter doma še z 31:26).

Zadnje tri naslove pokala EHF so osvojili nemški klubi in sicer dvakrat zapored Frisch Auf Göppingen ter pred tem v sezoni 2014/15 Füchse Berlin.

Pokal EHF, FINAL4, Magdeburg
Sobota, 19. maja 2018

Polfinale 
14:15 Saint-Raphael Var – SC Magdeburg

17:00 Frisch Auf Göppingen – Füchse Berlin

Nedelja, 20. maja 2018
12:45 Tekma za tretje mesto

15:15 Finale

Foto: SC Magdeburg

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja