Mateja Kavčič bo delegatka v rokometu na mivki na Olimpijskih igrah mladih

Rokomet na mivki je v Sloveniji še v povojih, zadnja leta zanimanje raste, za to pa poskrbijo predvsem rokometni mivkaši sami.


Ena izmed njih je tudi Mateja Kavčič, nekdanja rokometašica ajdovskega Mlinotesta, ki se je zadnja leta preusmerila v rokomet na mivki. Poleg začetnega igranja, je v zadnjih sezonah aktivna kot delegatka. In prav danes je bila lansirana novica, da je bila 32-letna Ajdovka izbrana med delegate v rokometu na mivki, ki se bodo oktobra udeležili Olimpijskih iger mladih v Argentini.

Izjemen uspeh za slovenski rokomet na mivki in seveda za slovenski rokomet.

Mateja Kavčič je bila v začetkih slovenskega rokometa na mivki igralka pri RK Mivka, ki so kot prve osvojile naslov državnih prvakinj. Obenem je tudi selektorica moške reprezentance v rokometu na mivki. Skupaj z Markom Cenčičem, še enim Ajdovecem in Ano Žigon je med protagonisti tega športa pri nas.

Tudi letos bo potekalo slovensko državno tekmovanje v rokometu na mivki. Mlajše kategorije bodo tekmovale 2. in 3. junija na Vrhniki, člani pa 16. in 17. junija v Športnem Parku Ludus Črnuče.

Tekmovanje bo odigrano po pravilih EHF. Vsaka ekipa lahko prijavi 10 igralcev in 2 trenerja. Potek tekmovanja je odvisen od števila prijavljenih ekip.

DP za mlajše kategorije bo potekalo za letnike 2000 in mlajši, 2002 in mlajši ter 2004 in mlajši. Starejši od letnika 2000 se lahko prijavijo na DP za člane.

RAZPIS IN PRIJAVE: http://www.rokometna-zveza.si/si/619

 

Foto: Jurij Kodrun / eleven.si

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja