Ljubljana in Izola v razburljivi končnici brez zmagovalca

V dvorani na Galjevici je ekipa MRK Ljubljana odigrala prvo domačo tekmo v ligi NLB. Žal je bila ta zaradi situacije glede korona virusa brez gledalcev. V Ljubljani je gostovala ekipa Izole, ki je kot smo že poročali v prestolnico prišla brez enega ključnih igralcev Andraža Velkavrha.


Da bo šlo za ostro in zelo izenačeno tekmo smo videli že takoj na začetku, saj smo prvi zadetek na tekmi videli šele v 5. minuti, ko so na tekmi povedli gostitelji. Po začetnem “otipavanju” sta ekipi zaigrali bolj živahno. Ljubljančani so pokazali grobo igro v obrambi in si s tem prislužili dve dvominutni kazni, kar so Primorci izkoristili in rezultat spreobrnili sebi v prid (2:3). A domačinov to ni zmedlo in so s tremi zaporedni zadetki zopet povedli (5:3). Ljubljančani so razliko dveh zadetkov držali praktično do konca prvega dela igre nato pa so gostje uspešno realizirali dva sedemmetrovki in tako na odmor odšli s prednostjo enega zadetka (8:9). Tako smo lahko pričakovali trdno in odločno igro v drugem polčasu, saj bi lahko ta zmaga, čeprav smo šele na začetku sezono eni in drugi ekipi pomenila ogromno.

Drugi polčas so bolje odpri gostitelji, ki so hitro prešli v vodstvo z 13:11. Podobno kot v prvem polčasu pa so se tudi tokrat Izolani hitro vrnili in prešli v vodstvo (14:16). A Ljubljančani se niso predali in so z delnim izidom 5:2 ponovno na tekmi povedli (19:18). Tako eni kot drugi so imeli veliko priložnosti. Ljubljančani, da bi prej ujeli rezultatski priključek oziroma na drugi strani Izolani, da bi mogoče naredili udobnejšo prednost. A so tako eni kot drugi naredili preveč tehničnih napak in tako smo spremljali zelo izenačeno tekmo vse do samega zaključka. Domačini so v 58. minuti z dvema ekspresnimi zadetkom povedli z 22:20 in tako naredili ogromen korak proti premierni zmagi v ligi NLB. A gostje se s temi niso strinjali in so uspeli kaznovati napake Ljubljančanov. Gostitelji bi si lahko minuto do konca z golom zagotovili zmago, a so zapravili napad. Rokometaši Izole pa so tudi nekaj sreča 4 sekunde do konca imel napad iz devetih metrov ter z uigrano akcijo na položaj krožnega napadalca izsilili najstrožjo, ki jo je uspešno izkoristil Vid Miklavec in tako Primorcem zagotovil zlata vredno točko.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najučinkovitejši Miha Kolmančič, za goste je strelec odločilnega gola Vid Miklavec dosegel devet zadetkov.,

LJUBLJANA : BUTAN PLIN IZOLA  22:22 (8:9)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Foto: Luka Zavodnik/MRK Ljubljana

Komentarji