Težek boj Celjskih favoritov za drugo zaporedno zmago

Rokometaši Celja so v Slovenj Gradec prišli kot favoriti, a so jim domači sploh v drugem polčasu nenehoma dihali za ovratnik. 


Srečanje so eni in drugi odprli agresivno in odločno. Že v drugi minuti je Vid Poteko na strani Celjanov prejel prvi rumeni karton, sledili sta dve izključitvi, zadetek na svojem računu pa sta obe ekipi imeli šele po sedmih minutah. V nadaljevanju so se prvi razigrali Celjani in povedli s 6:3, Slovenjgrajčanom pa ni pomagala niti minuta odmora, po kateri so gostje le še povišali prednost. Na počitek so Celjski favoriti odšli z vodstvom 12:18.

V drugem polčasu je Slovenj Gradec zaigral drugače. Z agresivno obrambo, ki je rezultirala v neuspešne napade Celjanov in učinkovito igro v napadu, so domači rokometaši po dobrih desetih minutah nadaljevanja uspeli izenačiti. Zadetek za 20:20 je v 43. minuti zadel Vuk Milenković. Celjani jim kril kot v prvem polčasu niso več uspeli prerezati in jasno je bilo, da bomo spremljali napeto končnico. Celjanom je z golom šele v 58. Minuti zmago prinesel Domen Novak, v izdihljajih srečanja pa jo potrdil Kristjan Horžen z dvema uspešnima napadoma.

Svojo drugo zmago so Celje Pivovarna Laško dosegli s končnim rezultatom 26:29

 

Photo: RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji