Ljubljana nadigrala Koper in zaključila perfektno

S tekmo med Ljubljano in Koprom se je zaključil 7. krog zelene skupine 1. ženske rokometne lige. Gostiteljice so slavile zmago z 32:20.


Že v soboto sta se na izjemno napeti tekmi v Logatcu domača zvezda in Piran razšla z neodločenim izidom 28:28. Razburljivo je bilo tudi na Vrhniki, kjer se je Sava Kranj do točke prebila v končnici obračuna (34:34).

Rokometašice Ljubljane po prvi polovici tekem v zeleni skupini zanesljivo zasedajo prvo mesto. Na šesti tekmi so dosegle še šesto zmago, potem ko so Koprčanke odpravile z 32:20. Pred nadaljevanjem tekmovanja imajo za drugouvrščenimi Pirančankami štiri toke naskoka. V kvalifikacije za napredovanje v modro skupino in končnico tekmovanja vodi le prvo mesto.

Tekmo so bolje Ljubljančanke, ki so v deveti minuti povedle s 5:2. Vmes je razlika narasla na štiri zadetke, a so Koprčanke še pred koncem polčasa ujele priključek. V 25. minuti je ljubljanska prednost znašala le še zadetek (10:9), a se je že do glavnega odmora znova povišala. Po vrnitvi na igrišče so gostiteljice prednost le še povišale.

Pri Ljubljani je bila s šestimi zadetki najboljša Nika Ocepek. Na drugi strani je Tajda Rešek zadela petkrat.

Nika Ocepek, rokometašica RK Ljubljana: “Tekmo smo začele dobro, a smo nadaljevale raztreseno, predvsem v zaključkih napadov. V drugem polčasu smo se zbrale in začele spet igrat, kot znamo. Odigrale smo dobro tekmo in zasluženo slavile. Že od začetka sezone je naš cilj, da zberemo vse točke, lahko smo zadovoljni, a moramo nadaljevati do konca sezone.”

Vili Zvonarič, pomočnik trenerja ŽURD Koper: “Ne bom rekel, da smo zadovoljni z današnjo predstavo. Prvi polčas je bil v redu, igrali smo zdesetkani, brez štirih ali petih igralk, kar se pri tako mladi ekipi hitro pozna. V prvem polčasu smo se še držali, v drugem pa nam je zmanjkalo moči, padla nam je koncentracija in smo naredili preveč začetniških napak. Naš cilj za nadaljevanje je, da sestavimo ogrodje ekipe, dobimo mlado ekipo in osvojimo čim več točk.”

 

Komentarji