Postal je častni predsednik RZS

Rokometna zveza Slovenije ima novega predsednika. Na Zboru članov organizacije so slednji v torek v Ljubljani na to mesto soglasno izvolili Bora Rozmana.


 

Rozman je na tem mestu nasledil Franja Bobinca, ki je krovno slovensko rokometno organizacijo vodil zadnjih 14 let. Novi predsednik je bil v vodstvene strukture RZS-ja vpet že v zadnjem obdobju, ko je opravljal naloge podpredsednika za področje trženja in sponzorstev. Bil je tudi predsednik organizacijskega odbora, ki je poskrbel za izvrstno izpeljavo evropskega prvenstva za ženske.

 

Od ustanovitve RZS leta 1949 so predsedniško funkcijo opravljali Vlado ŽoržIgnac BajcarStanko TošBožo StrmanKrešo PetrovičMartin BrilejMiha JezeršekViktor PogorelcFranc PlaskanIgor MakovecMilan ZupančičZoran JankovićMarjan SedejŽiga Debeljak in  Franjo Bobinac.

 

Bobinac je bil prvi mož rokometne družine med letoma 2008 in 2022. Tudi po koncu predsedniškega mandata na čelu RZS bo še naprej član izvršnega odbora pri evropski rokometni zvezi (EHF), na Zboru članov pa je bil imenovan tudi za častnega predsednika RZS.

Komentarji