Ljubljančani brez možnosti na Štajerskem

Na zadnji tekme 2. kroga slovenskega državnega prvenstva v rokometu sta se pomerili moštvi RK Maribor Branik in MRK Ljubljane. Medtem, ko so Mariborčani v prvem krogu izgubili na težkem gostovanju pri Celju, pa so Ljubljančani dosegli zmago proti SVIŠU iz Ivančne Gorice. Pred samim začetkom je bilo pričakovati trd boj, saj so tudi v taboru Ljubljančanov napovedali, da pred gostovanjem v štajerski prestolnici ne mečejo puške v koruzo. Kljub temu so Mariborčani po dobrih petnajstih minutah igre prevzeli pobudo in brez večjih težav ugnali varovance Bojana Čotarja. 


Do 14. minute srečanja sta bili obe ekipi dokaj izenačeni, nato pa je sledil mariborski “pobeg”. Vse skupaj se je pričelo z napadom MRK Ljubljane, ki je v 14. minuti lovila izenačenje na 5-5. Strel Vida Lukmana je ubranil mariborski vratar Gregor Lorger, nato pa je na drugi strani sledila še izključitev Mihe Tomšiča in uspešno izvedena sedemmetrovka domačih (6-4). Mariborčani so od tega trenutka dalje pritisnili na plin in pričeli povečevati vodstvo. Do 23. minute jim je uspel delni izid 8-2, v rokah pa so imeli zanesljivo vodstvo s 13-7. Izid polčasa je v 30. minuti postavil Tadej Sok, ki je zabil za 18-10.

V drugem polčasu so se Ljubljančani znašli pred praktično nemogočo nalogo, saj so morali v 30. minutah nadoknaditi 8 golov zaostanka, kar proti razpoloženi mariborski ekipi ni bilo enostavno. V 38. minuti je Sok zadel za 23-14 in postajalo je jasno, da je zmagovalec bržkone odločen. Žarek upanja za gostje je posijal v 47. minuti, ko so rokometaši MRK Ljubljane znižali na 25-20, a Maribor ni potreboval veliko časa, da je znova pobegnil nemočnim gostom. Končni izid je s častnim zadetkom v 25. minuti, ko je zadel za 34-25 postavil Blaž Lukman in tako končno razliko spustil pod 10 golov razlike.

Mariborčani so imeli v svojih vrstah kar tri razpoložene posameznike. Tadej Sok je zadel 10-krat, Aleksa Veselinović 9-krat, Nejc Planinšek pa je prispeval 8 golov. Najboljša strelca MRK Ljubljane sta bila Jure Lukman in Urh Boris Novak s 6 zadetki.

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji