Izola odpihnila Črnomelj, Krško do prvih dveh točk, Dol in Ig z delitvijo točk

Poglejmo si še kaj se je dogajalo na preostalih treh tekmah. Izola je na obali gostila ekipo Črnomlja, rokometaši Krškega so v svoji dvorani gostili igralce Krke, ekipa RK Dol TKI Hrastnik pa se je na domačem parketu udarila z ŠD Mokerc Kig. Izjemne tekme z veliko preobrati in zanimivega dogajanja. Kot lahko sklepamo po prvih dveh krogih nas čaka izjemen boj za dve mesti, ko vodita v Ligo NLB.


RD BUTAN PLIN IZOLA : RK ČRNOMELJ 40:23 (15:9)
Bekrič 8, Jurić 7; Jovanović 7, Lozar 5

Izolani so sezono odprli z zmago, Črnomeljčani pa s porazom. V tekmo pa so bolje odprli domači, ki so si do 11. minute priigrali sedem zadetkov prednost (7:0). V 12. minuti pa so prvi gol na tekmi dosegli tudi gostje. A Primorci so bili še naprej premočan nasprotnik in v 17. minuti povedli z 10:1. Nato pa so pravi ritem ujeli tudi igralci Črnomlja in se do polčas približali “le” še ne šest zadetkov zaostanka 15:9. V drugem polčasu se ni zgodilo praktično nič omembe vrednega. Gostitelji so skozi vseh drugih 30. minut prednost višali iz napada v napad. Na koncu so se zaustavili pri sedemnajstih golih prednosti. Končni rezultat srečanja je bil 40:23.

RK KRŠKO : MRK KRKA  27:23 (12:16)
Sintič 8, Grobelnik, Šibanc in Glaser po 5; Knavs 8, Lončar 5

Krško je v prvem krogu ostalo brez tekme, Krka pa je nesrečno izgubila. Samo tekmo so bolje odprli gostje in Novega mesta. Nadzorovali so potek srečanja in domačine držali na varni razdalji treh zadetkov. V 17. minuti pa so prvič povedli za štiri gole (6:10). Krčanom se je v prvem polčasu še uspelo približati na dva zadetka (8:10), a so na odmor vseeno odšli ob zaostanku štirih golov (12:16). V drugem polčasu pa so imeli domači vse do 38. minute srečanje pod nadzorom (15:20). Nato pa je sledili črnih 15. minut gostov v katerih niso dosegli gola.. To so seveda z obema rokama zagrabili domačini in krivuljo prevesili sebi v prid. V naletu v katerem so bili so zdržali vse do konca in se tako veselili prve zmage v novi sezoni. Končni rezultat je bil 27:23.

RK DOL TKI HRASTNIK : ŠD MOKERC KIG  27:27 (15:18)
Zupanc 5, Ajdari in Simončič po 4; Tabaković 8, Redek in Stopar po 5

Dolani so bili v prvem krogu prosti, tekma Iga je zaradi okužb s korona virusom odpadla. Tako je bila za obe ekipa to prva tekma v sezoni. Po boljšem vstopu v tekmo gostov, ki so hitro povedli z dvema goloma prednost, so domači hitro ujeli rezultatski priključek. In zgodba se je ponovila tudi v 15. minuti, ko so gostje po zadetku Denisa Tabakovića povedli z 7:10. Tako je moral z minuto odmora odreagirat domači strateg Gregor Pesko. A domačim tudi to vsaj takoj po minuti odmora ni pomagalo. Gostje so v 21. minuti namreč povedli že za pet golov (9:14). Nato pa nekaj minut domače ekipe, ki se je do 25. minute približale le še na en gol zaostanka (13:14). Do odmora pa so si Ižanci vseeno priigrali nekoliko večjo prednost. Prvi polčas se je končal z rezultatom 15:18. Po polovici drugega polčasa je vse kazalo, da bi gostje lahko tekmo pripeljali sebi v prid. Nato pa je sledilo 10. minut v katerih niso uspeli doseči zadetka. Domači so to izkoristili in tudi povedli za gol. A na koncu se je tekma končala brez zmagovalca z izidom 27:27.

Rokometaši RK Frankstahl Radovljica so bili v tem krogu prosti.

FOTO: RK Mokerc KIG

Komentarji