Ljubljančani nudili dober odpor favoriziranim Dolanom

Včeraj so rokometaši MRK Ljubljana na Galjevici gostili igralce iz Dola pri Hrastniku, ki zasedajo 3. mesto na lestvici in se borijo za vstop v 1. NLB ligo.


Dolani so dokaj hitro želeli postaviti stvari na svoje mesto, a jim domačini tega niso dovolili. Pokazali so, da se bodo z vsemi močmi borili za domačo dvorano in da gostje ne bodo smeli niti za trenutek pomisliti, da so prišli v Ljubljano na izlet in po lahki dve točki.

Prvi polčas je bil zelo izenačen. Nobena ekipa si ni priigrala več kot dveh golov prednosti. V 15. minuti je bil rezultat poravnan na 6:6 in do konca polčasa smo gledali igro gol za gol. V zadnjem napadu prvega polčasa so gostje zadeli za 11:12.

Drugi polčas so bolje začeli Ljubljančani. V 36. minuti so povedli 15:13, a so gostje odgovorili z dvema zaporednima zadetkoma in izid poravnali. V 46. minuti so Dolani zadeli za 2 gola prednosti. Sledila je napeta končnica, v kateri se je pokazalo, da so Dolani vendarle izkušenejša ekipa. Končni rezultat je bil 23:25.


Foto: MRK Ljubljana

Miha Kolmančič (MRK Ljubljana): “Tekma je bila zelo trda. Na obeh straneh se je pokazala nervoza in zaradi tega je bila tudi realizacija slaba. Tekmo smo izgubili zaradi preveč zgrešenih čistih strelov. Vendar pa smo spet prikazali dobro, čvrsto obrambo in že nekajkrat se nam je v tej sezoni zgodilo, da smo bili kljub dobri igri na koncu prekratki za gol ali dva, ampak takšen je šport. Sedaj je treba gledati naprej, v petek nas čaka ekipa iz Črnomlja, proti kateri točke štejejo dvojno.

MRK Ljubljana: Hvala Stojanović, Rebevšek; Lukman 2, Milićević A., Jaklič, Milićević U. 4 (3), Bajc 2, Arih, Leskovar, Kljun 3, Žabjek 8 (1), Grbić, Kolmančič 4 (1), Pintar

Izključitve: 10 min

7-metrovke: 5/6

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 7, Klepej 7, Ajdari 2 (1), Moljk, Zobarič, Kos, Pintar, Bauerheim, Blagotinšek, Hribšek 4, Cigler 3, Ramič, Ribič, Simončič 2

Izključitve: 16 min

7-metrovike: 1/2

 

Pripravil: Andrej Debevec

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja