Žreb polfinalnih parov Pokala Slovenije naklonjen Ormožanom

Danes je v Biotermah Mala Nedelja potekal žreb polfinalnih parov Pokala Slovenije. Zaključni turnir štirih najboljših ekip, ki ga bo naslednji vikend  gostil RK Jeruzalem Ormož, bo v športni dvorani ŠIC Ljutomer.


POKAL SLOVENIJE ZA MOŠKE, FINALNI TURNIR
Ljutomer, 21. – 22. april 2018

POLFINALE, sobota, 21. aprila:
MRK Krka : RK Jeruzalem Ormož (17.00)
RD Koper 2013 : RK Celje Pivovarna Laško (20.00)

Nedelja, 22. aprila:
Tekma za 3. mesto (15.00)
FINALE (18.00)

IZJAVE PO ŽREBU:

Mirko Skoko, trener Krke:
“V tej sezoni se je že velikokrat pokazalo, da je vsaka ekipa premagljiva, v zadnjem času tudi Celje Pivovarna Laško. Z žrebom smo zadovoljni in čeprav rokometaši Jeruzalema Ormoža igrajo na domačem terenu in to vselej dobro, so možnosti za uspeh enake na obeh straneh. Verjetno bo nekoliko večji pritisk na njih, kar bomo poskušali izkoristiti.”

David Didovič, kapetan Krke:
“Z žrebom sem zadovoljen, saj smo dobili na papirju najslabšega tekmeca, čeprav to še nič ne pomeni. Jeruzalem Ormož je gostitelj turnirja in verjamem, da bo še toliko bolj motiviran, da se dokaže na domačem terenu. V dozdajšnjem delu sezone smo dokazali, da znamo igrati dobro, se uvrstili na finalni turnir pokala in si želimo osvojiti eno od medalj.”

Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža:
“Moja edina želja je bila, da se izognemo Celju Pivovarni Laško in to je uspelo. Krka je zahteven tekmec, udeleženec Lige NLB za prvaka, a kot gostitelji imamo prednost domačega igrišča in napadamo zgodovinski uspeh kluba. Prepričan sem, da bo dvorana polna.”

Bojan Čudič, kapetan Jeruzalema Ormoža:
“Tekma proti Krki zagotovo ne bo lahka, saj gre za odlično ekipo, a vseeno se nam je želja pred žrebom izpolnila in zdaj smo na vrsti mi, da se čim bolje pripravimo in odigramo. Imamo lepo priložnost, da se uvrstimo v veliki finale in upam, da nam s pomočjo navijačev, ki bodo zagotovo izjemno glasni, uspe. Dvorana bo zagotovo nabito polna, vzdušje pa fenomenalno. Vesel sem, da je RZS organizacijo finalnega turnirja dodelila našemu klubu in upam, da nam bo šlo vse, kot po maslu – tako organizacijsko, kot rezultatsko.”

Veselin Vujović, trener Kopra 2013:
“Vsi imajo rokometaše Celja Pivovarno Laško za favorite in so se jih želeli izogniti v polfinalu, a nekdo mora igrati proti njim in v kolikor želiš osvojiti pokal, potem moraš Celjane premagati, ne glede na to ali gre za polfinale ali finale. Zagotovo govorimo o favoritu, nikakor pa ne o ekipi, ki je nepremagljiva. Mi imamo svoje možnosti in se ne bomo predali. Mirno pričakujemo polfinale, saj nimamo nobenega pritiska rezultata, zagotovo pa se bomo potrudili da bomo odigrali dobro.

Uroš Rapotec, kapetan Kopra 2013:
“Vse štiri ekipe, ki so se uvrstile na finalni turnir Pokala Slovenije, so zelo kakovostne. Če želiš osvojiti turnir, moraš enkrat premegati Celje Pivovarno Laško in, če ga lahko v polfinalu, je to lahko še toliko slajše. Mi se bomo potrudili, borili in grizli do zadnje minute, da bi nam to uspelo. Če bo to dovolj za finale, bomo izjemno veseli, v kolikor ne bo, pa bomo igrali za tretje mesto in prihodnje leto poskusili vnovič.” 

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško:
“Pokalno tekmovanje je eno izmed lepših v rokometu, saj so v njem vedno možna presenečenja, tudi v tej sezoni. Dobili smo težkega tekmeca, saj je Koper 2013 neobremenjen, a mi bomo naredili vse, da se prebijemo v finale. Pred nami je težka tekma, tudi v drugem polfinalnem obračunu so možnosti precej enake, morda jih ima nekoliko več Jeruzalem Ormož kot gostitelj turnirja. Mislim, da bomo dva dni gledali lep rokomet in, da bo vzdušje, ki ga znajo pričarati Ormožani in vsi ostali navijači, ki se bodo udeležili dogodka, fenomenalno.”

David Razgor, kapetan Celja Pivovarne Laško:
“Koper 2013 je morda na papirju najtežji tekmec, a vse ekip na finalnem turnirju so zelo kakovostne, za osvojitev naslova pa je potrebno pokazat najboljšo možno predstavo. Kljub temu, da so Primorci verjetno nekoliko manj obremenjeni, gremo mi na zmago, saj je bil naš cilj pred sezono nov naslov pokalnega prvaka in od tega ne odstopamo.”

Tekmi za tretje in prvo mesto bosta odigrani v nedeljo 22. 4. 2018 ob  15.00 in 18.00. Prenos tekme za prvo mesto si boste lahko ogledali na RTV Slovenija.

 

Pripravil: Žiga Rebevšek
FOTO: RK Jeruzalem Ormož

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja