Ljubljančani po napeti končnici prvi zmagovalci 1/32 finala Pokala Slovenije

Včeraj je bila odigrana prva tekma 1/32 pokala Slovenije za moške. V športni dvorani Škofljica sta se pomerili ekipi Škofljice in Moškega rokometnega kluba Ljubljana. Spremljali smo napet boj od začetka pa vse do konca tekme. 


Tekmo so v domači dvorani bolje otvorili rokometaši Škofljice, ki so v 11. minuti z zadetkom Petra Etlinga vodili že za štiri zadetke (7:3). V 13. minuti je nato po minuti odmora moral seči trener Ljubljane, Roman Šimon. Minuta odmora je Ljubljančanom očitno pomagala, saj so v 20. minuti z obrambo Žige Rebevška, izenačili na 8:8. Do konca prvega polčasa smo spremljali gol za golom, na odmor pa so domači odšli z zadetkom prednosti (14:13). 

Začetek drugega polčasa se je začel zelo izenačeno. Ljubljančani so si prav v drugem polčasu, v 42. minuti, z zadetkom Lovra Brulca priigrali najvišjo prednost na tekmi (17:22). Kljub prednosti petih zadetkov se rokometaši Škofljice nikakor niso predali. V zadnji minuti so se Ljubljančanom približali le na gol zaostanka, a je bilo to premalo za zmago. Rokometaši Ljubljane so v zadnji minuti s strnjeno obrambo prišli do zmage z rezultatom 25:26. 

Pri domačih je bil strelsko najbolj razpoložen Peter Etling s šestimi zadetki, prav toliko pa jih je na strani Ljubljane prispeval Miha Tomšič. 

 

FOTO: MRK LJUBLJANA 

Komentarji