Poleg Ljubljančanov v pokalu Slovenije nadaljujejo tudi Dolani in Novogoričani

Včeraj sta bili odigrani še preostali dve tekmi 1/32 pokala Slovenije za moške. Logatčani so gostili Dolane, Novogoričani pa rokometaše Ajdovščine. Poleg Ljubljančanov, ki so slavili v torek, v pokalu Slovenije nadaljujejo tudi Dolani in Novogoričani. 


RK KRONOS : RK DOL TKI HRASTNIK 26:38 (13:22)

Tekmo so v večnamenski dvorani Logatec so bolje začeli gostje. Z zadetkom Jana Sivke so Dolani v 18. minuti prvega polčasa vodili že za deset zadetkov (7:17). Polčas je bil končan z rezultatom 13:22. Gostje so v drugem polčasu svojo prednost obdržali in tekmo pripeljali do konca z rezultatom 26:38.

Za domače sta po pet zadetkov prispevala Boštjan Valentinčič in Lin Gombač, pri gostih pa je bil z devetimi zadetki najboljši strelec Jan Sivka.

 

MRK NOVA GORICA : RK AJDOVŠČINA 26:23 (14:13)

Začetek tekme se je začel zelo izenačeno. Prvo najvišjo razliko na tekmi so si priigrali domači, ko so v 24. minuti, vodili z rezultatom 12:8. Gostje so se jim približali, ob polčasu pa so se razšli z rezultatom 14:13 v korist domačih. V drugi polčas so bolje vstopili Novogoričani, ki so z zadetkom Davida Vasiča, v 51. minuti postavili rezultat 24:19. Gostje se po takšni razliki v zadnjih izdihljajih tekme žal niso mogli vrniti. Na koncu so se zmage in nadaljevanja v pokalu Slovenije veselili Novogoričani.

Pri domačem moštvu je z devetimi zadetki bil najbolj uspešen Miha Hlede, pri gostih pa Jani Svetik z enajstimi zadetki. 

 

FOTO: RK KRONOS

Komentarji