Ljubljančani po zmagi nad Hrpeljem Kozino nadaljujejo zmagoviti niz

Rokometaši MRK Ljubljana so v 19. krogu 1.B lige gostili zasedbo RK Jadran Hrpelje-Kozina. Ljubljančani trenutno zasedajo prvo mesto in tako korakajo proti ekspresni vrnitvi med slovensko rokometno elito. Hrpeljci so trenutno na 11. mestu. Nocoj smo bili priča izjemno izenačeni tekmi. Ljubljančani so v prvem polčasu povedli tudi že s štirimi goli, a so se gostje do odmora uspeli vrniti in pred polčasom celo povedli. Domačini so po polovici drugega polčasa prešli v vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok in slavili z rezultatom 34:31.


MRK LJUBLJANA : RK JADRANA HRPELJE-KOZINA
Brulec in Kamnikar po 6; Muminović 11, Nadarevič 6

Po izenačenih uvodnih minutah in nekaj menjav v vodstvu so Ljubljančani kot prvi stopili na plin in v 11. minuti povedli s štirimi goli prednosti (8:4). Tako je moral gostujoči strateg Matjaž Brumen seči po minuti odmora. Naslednjih 10. minut smo spremljali igro gol za gol nato pa je sledil nalet Hrpeljcev. Gostje so v 20. minuti rezultat uspeli izenačiti na 13:13. Do konca prvega dela igre smo nato spremljali izenačeno tekmo. Rokometaši Ljubljane so povedli znova povedli z dvema zadetkoma prednosti (15:13), a so se rokometaši Hrpelj še enkrat uspeli vrniti ter čisto ob koncu polčasa uspeli povesti z rezultatom 17:18.

V drugem polčasu smo vse do 45. minute spremljali igro gol za gol. V tem času so blesteli vsi vratarji. Miha Gaberc in Žiga Rebevšek v vrstah Ljubljane ter Džan Bekrić v vrstah Hrpelja. Sledil pa je nalet domačinov, ki so si do 49. minute uspeli priigrati tri gole prednosti (27:24). Ljubljančani so prednost uspeli zadržati do konca, čeprav so se gostje minuto do konca uspeli približati na gol zaostanka (32:31). Tekmo so z dvema zadetkoma zaključili gostitelj. Tekma se je tako končala z rezultatom 34:31.

FOTO: Tjaša Jankovič / MRK Ljubljana

Komentarji