Ljubljančani pričakovano preko Hrpeljanov

V zadnji mesec letošnjega leta so z obračunom 7. kroga 2. državne lige v soboto, 1. 12., v Hrpeljski Modri dvorani vstopili tudi rokometaši domače ekipe RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina ter gostujoči rokometaši iz MRK Ljubljana. Kot favoriti so v ta obračun vstopili slednji, saj že kar nekaj krogov kraljujejo na prvem mestu ligaške lestvice.


Obračun je tako otvoril Herman Leskovar, ki je z zadetkom Ljubljančane pripeljal do prvega vodstva z 0:1. Kozinci so nato po golu Dimitrija Mičoviča hitro izenačili (1:1) in » igra gol za gol« je tako na obeh straneh vztrajala vse do 14. minute, ko so se po delnem izidu 0:3 gostje prvič odlepili za tri zadetke prednosti (5:8) v nadaljevanju so uspešno ohranjali prednost dveh, treh zadetkov nato pa v 22. minuti (10:13) znova izkoristili slabo zbranost ekipe Kozine in z petimi zaporednimi zadetki svojo prednost povišali na visokih 10:18. Proti koncu prvega dela smo nato bili priča še dvema zadetkoma na vsaki strani, ekipi pa sta tako na odmor odšli z rezultatom 11:19.

Kljub visoki razliki pa rokometaši MRK Ljubljane v drugem polčasu niso popustili in dovolili, da bi se jim Kozinci približali na manj kot deset zadetkov zaostanka. Svojo prednost so do konca tekme tako še povečali in z zmago štirinajstih zadetkov prednosti (22:36) upravičili vlogo favorizirane ekipe.

Ljubljančani tako po sedmih krogih ostajajo neporaženi in trdno na 1. mestu lestvice (kljub tekmi manj), rokometaši Kozine pa prav tako niso spremenili položaja in ostajajo 6.

Najboljša strelca večera sta bila Domen Ločičnik iz MRK Ljubljana (devet zadetkov) in Dimitrij Mičovič iz RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina (štirje zadetki).

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina : MRK Ljubljana: 22:36 (11:19)

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina: Đelatović 2, Bekrič 2, Kastelic, Hrvatin P. 2, Hrvatin Ž. 1, Berce, Stančič 2, Miklavec 4, Sanabor 1, Mičovič 5, Korošec 3, Škabar, Šapla.

Izključitve: 2 min

Rumeni kartoni: 2

7- metrovke: 3/5

MRK Ljubljana: Lukman 7, Miličevič A., Jaklič, Vadnjal, Pintar, Ločičnik 9, Rebevšek, Arih, Miličevič U. 8, Žabjek 1, Erak 4, Černe, Kolmančič 4, Leskovar 2, Pikovnik 1

Izključitve: 10 min

Rumeni kartoni: 3

7- metrovke: 2/2

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: Facebook

Komentarji