Gorišnica v gosteh “razbila” Železnike

Rokometaši RD Moškanjcev – Gorišnice v sklopu 7. kroga 2. državne lige gostovali v Železnikih, pri domači ekipi RD Alples Železniki. Obetal se nam je kar precej zanimiv obračun saj sta ekipi po 6. krogih bili uvrščeni na 4. in 5. mesto ligaške lestvice.


Tekmo so odločno pričeli gostujoči rokometaši iz Gorišnice, ki so po zadetkih Blaža in Matica Geča povedli z 0:2, vendar so Železničani po zadetkih Jana Korošca hitro izenačili (2:2). Igra je bila nato še nekoliko enakovredna, potem pa so v prestavo višje dali gostujoči rokometaši in od 9. minute dalje le še povečevali svojo prednost. Železničani niso našli pravega recepta za razigrane Gorišničane in rezultat ob polčasu je prikazal visokih enajst zadetkov prednosti za rokometaše Moškanjcev – Gorišnice (12:23)

Tudi v nadaljevanju rokometaši Gorišnice niso popuščali Železničanom. Uspešno jim je uspelo ohraniti visoko razliko desetih zadetkov in proti koncu svojo prednost še povišati. Tekma se je tako zaključila z rezultatom 23:36 v korist RD Moškanjcev – Gorišnice, ki so se po tej visoki zmagi zavihteli med najboljše tri na ligaški lestvici (3. mesto po 7. krogih), rokometaši Alplesa iz Železnikov pa ostajajo na petem mestu.

Strelsko sta bila tokrat najbolj razpoložena Jan Korošec iz ekipe Alplesa, ki je zadel enajstkrat ter Aljaž Sok iz Moškanjcev – Gorišnice, ki je zadel osemkrat.

RD Alples Železniki- RD Moškanjci Gorišnica 22:36 (12:23)

RD Alples Železniki: Gartnar, Kavčič 2, Korošec 11, Štremfelj 4, Stojanovič, Tomac – Teržan, Kržišnik, Božnar, Kutin, 1, Šter 2, Tušek 3.

Izključitve: 12 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: 1

7 – metrovke: 2/3

RD Moškanjci – Gorišnica: Mendaš, Korez 2, Lorenčič 2, Šandor 5, Ozmec 3, Letonja, Geč M. 5, Geč N., Geč B. 7, Ranfl, Sok 8, Ivančič 1, Tement, Leben 3.

Izključitve: 6 min

Rumeni kartoni: 2

7 – metrovke: 3/5

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: Facebook

Komentarji