Kronos doma do zmage proti Radgni

Rokometaši Kronosa so v domačem Logatcu, v sklopu 7. kroga 2. državne lige tokrat gostili rokometaše RK Arconta iz Radgone.


Tekmo so z zadetkom Boštjana Valentinčiča za 1:0 otvorili domačini, vendar je sledilo hitro izenačenje po golu Mateja Rojhta iz ekipe Arconta. Obračun je bil tudi v nadaljevanju zelo izenačen, vseskozi smo bili priča »gol za gol« igri in nobena ekipa se ni uspela oddaljiti na varno prednost nekaj zadetkov. Še v 28. minuti je bil rezultat izenačen (13:13) nato pa je rokometašem Kronosa po zadetkih Valentinčiča, Muser – Kumerja in Feuša uspelo »pobegniti« na tri zadetke prednosti in polčas se je tako zaključil z rezultatom 16:13.

Če smo v prvem polčasu videli precej izenačen obračun, se je v drugem zgodila popolnoma drugačna zgodba. Najprej je Radgončanom uspelo znižati zaostanek na le dva zadetka (16:14) vendar domačini niso hoteli dopustiti možnosti preobrata in so s tremi zaporednimi zadetki svojo prednost povišali na pet golov (19:14). Tudi v nadaljevanju rokometaši Kronosa niso popustili in tako le še višali razliko v golih. Dve minuti pred zaključkom obračuna so tako vodili z desetimi zadetki (31:21) vendar so gostje rezultat tik pred koncem z zadetki Bratkoviča, Štefaneca in Cotiča nekoliko omilili, ter se na koncu poslovili z 31:24.

Radgončani so tako ponovno zabeležili poraz in ostajajo na zadnjem mestu ligaške lestvice, med tem ko se je Kronos iz osmega povzpel na mesto višje.

Najbolj strelsko razpoložena sta bila tokrat Jani Stojanov, ki je za ekipo Kronosa zadel šestkrat ter Matej Rojht, ki je za Radgončane zadel devetkrat.

 

RK Kronos : RK Arcont Radgona 31:24 (16:13)

RK Kronos: Komar, Jereb 2, Kamnikar 3, Breznikar 2, Lukič, Šebalj 3, Musar-Kumer 3, Stojanov 6, Jurkovič 3, Oštir, Miljuš 1, Valentinčič 4, Dragar 2, Feuš

Izključitve: 14 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: 1

7-metrovke 3/6

RK Arcont Radgona: Perša, Šijanec 2, Rojht 9, Gorjup, Vrbnjak, Šijanec 1, Bratkovič 4, Štefanec 2, Plohl, Cotič 2, Kolbl 3, Podlunšek 1.

Izključitve: 14 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: 1

7 – metrovke 3/6

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: Facobook

Komentarji