Remi Metlike in Sevnice

Na prvi decembrski dan so rokometaši Metlike v sklopu 7. kroga 2. državne lige doma gostili rokometaše iz Sevnice.


Obračun je z zadetkom otvoril Aleksander Kuhar in Sevnica je povedla z 0:1. Domačini so nato z golom Gašperja Dokla hitro izenačili (1:1). Tekma je bila v prvih minutah rezultatsko precej izenačena, nato pa se je razigrala gostujoča ekipa, ki si je z močno obrambo in taktičnim napadom v dvajsetih minutah igre priigrala visoko prednost sedmih zadetkov (7:14). Tempo Sevničanov se je nato prosti koncu prvega dela nekoliko umiril in Metličanom je uspelo zaostanek znižati na štiri zadetke razlike ter na odmor oditi z rezultatom 14:18.

V nadaljevanju pa smo bili priča povsem drugi sliki domače ekipe. Takoj po pričetku so svoj zaostanek znižali na tri zadetke (15:18) in si nato do 38. minute priigrali izenačenje (22:22) – Lahko bi rekli, da se je obračun na novo pričel. Nadaljevanje je bilo zelo napeto in izenačeno saj sta se obe ekipi konstanto menjali v vodstvu in nobeni ni uspelo priigrati dveh ali treh zadetkov prednosti v svojo korist. Tekma se je z razburljivo končnico tako zaključila z deljenjem točk in brez zmagovalca (33:33).

Sevničani so kljub remiju padli iz 7. na 8. mesto ligaške lestvice, med tem ko ekipa Metlike ostaja na 9.

Najboljša strelca obračuna sta bila tokrat Gašper Dokl iz domače ekipe, ter Aleksander Kuhar iz Sevnice – oba sta zadela kar dvanajstkrat.

RK Metlika – RK Sevnica: 33:33 (14:18)

RK Metlika: Radoš, Vinski 3, Hutar 11, Dragovan, Krnc 1, Mužar, Dokl 12, Kadunc – Predovič 2, Bede – Jakovinac 2, Pečarič 2, Malešič, Muc

Izključitve: 12 min

7 – metrovke: 1/1

RK Sevnica: Kolman 2, Mrgole 7, Vukalić, Kolman 4, Krnc, Kadilnik, Kuhar A. 12, Kovač, Kuhar D., Kadilnik, Kroflič, Mastnak 4, Žičkar 3, Trajče 1.

Izključitve: 4 min

7 – metrovke 3/3

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: Facebook

Komentarji