Nino Grzentič: “Naredili bomo vse kar je v naši moči, da jim vrnemo za tisti prvi poraz.”

Koprčani bodo danes v domači dvorani gostili ekipo Maribor Branika. Ekipa, ki jim je na začetku sezone zadala prvi težak udarec, ko jih je v domači dvorani popolnoma presenetila in tudi zasluženo slavila. Vendar pa se je od takrat v obeh taborih marsikaj spremenilo. Prihodi, odhodi, menjave, poškdobe, ipd. nevšečnosti so stara znanka obeh ekip. Ampak, obe ekipi prikazujeta odlično igro in dober rokomet.


Koprski najboljši strelec, v dvanajstih odigranih tekmah zaseda četrto mesto strelcev 1.NLB lige, zabeleženih ima kar 66 zadetkov, Nino Grzentič, pričakuje težko tekmo: “Pričakujemo zelo težko tekmo, saj Maribor letos prikazuje zelo dobre predstave. Želimo si prikazati dobro predstavo in zagotovo nas nič drugega kot zmaga ne zanima, še posebej ker smo prvo tekmo z njimi izgubili.”

Tudi sama priprava na nasprotnika poteka po ustaljenih načrtih; dober trening in videoanaliza. “Imeli smo videoanalizo nasprotnika, kjer poskušamo videti v katerih segmentih igre so najmočnejši in kje imajo slabosti. Ne bi rad nobenega izpostavil, saj so vsi lahko izjemno nevarni, nobenega ne smemo podcenjevati,” še dodaja Grzentič.

Kot smo že kar nekajkrat omenili so Koprčani prvo tekmo v dvorani Tabor izgubili. Takrat niso prikazali take igre kot jo kažejo sedaj. Smo pa videli tudi nekaj sprememb v obeh taborih. Kopska poškodovana klop je še vedno kar dolga; še nekaj časa bo odsoten Aleks Vlah, rehabilitacijo je v tem tednu pričel tudi Nejc Poklar, kmalu pa se na rokometna igrišča vrača Dean Dolenc. V zadnjem obdobju smo bili tudi na mariborski strani deležni nekaj poškodb in bolezni, najodmevnejša izguba pa še vedno ostaja zaključek rokometne kariere Nika Medveda. “Kljub temu, da so izgubili Nika Medveda, kateri je bil zagotovo izvrsten igralec, so to vrzel hitro zapolnili in tudi brez njega delujejo zelo dobro,” je o odsotnosti Medveda dodal Grzentič. “Mislim, da smo tudi mi od tiste prve tekmo ogromno napredovali. Naredili bomo vse kar je v naši moči, da jim vrnemo za tisti prvi poraz,” je zaključil Grzentič.

Tekma je na sporedu ob 19.uri.

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji