Uroš Rapotec: “Maribor ima na vsaki poziciji po dva dobra igralca.”

Koprčani bodo danes v domači dvorani gostili ekipo Maribor Branika. Ekipa, ki jim je na začetku sezone zadala prvi težak udarec, ko jih je v domači dvorani popolnoma presenetila in tudi zasluženo slavila. Vendar pa se je od takrat v obeh taborih marsikaj spremenilo. Prihodi, odhodi, menjave, poškdobe, ipd. nevšečnosti so stara znanka obeh ekip. Ampak, obe ekipi prikazujeta odlično igro in dober rokomet.


Po neuspehu na povratni tekmi 1.kroga kvalifikacij EHF je Koprčane doletel še en udarec. Poraz v dvorani Tabor. Poraz, ki je bil za marsikoga nepričakovan, ampak odlična popotnica za Mariborčane za nadaljevanje sezone. Mariborčani so varno zasidrani na četrtem mestu lestvice, Koprčani pa se po začetnih neuspehih nahajajo na šestem.

Kot smo že omenili, Koprčani zasedajo šesto mesto lestvice in imajo po dvanajstih odigranih krogih šest zmag, pet porazov in en remi. Zabeleženih imajo 13 točk in za Mariborčani zaostajajo za štiri točke. Do petega mesta jih loči zgolj točka zaostanka, sedmouvrščena ekipa trebanjskega Trima pa prav tako zaostaja za zgolj točko.

Korpski trener Uroš Rapotec si od svojih fantov želi predvsem ekipne igre in borbeno predstavo: “Želim si, da fantje odigrajo borben rokomet, da si med seboj pomagajo. Cel teden dobro treniramo in si želim, da fantje jutri na igrišču to tudi pokažejo, na koncu pa bomo videli kakšen bo končni izkupiček.”

Na nasprotnika se tudi Koprčani priravljajo tako kot na ostale. “Maribor ima na vsaki poziciji po dva dobra igralca. Igrajo zelo kompaktno 6-0 obrambo, so zelo borbeni in agresivni. Pripravljamo se tako kot na vsako tekmo. Pozorni moramo biti predvsem na njihov hiter prehod iz obrambe v napad (polkontre). V napadu so zelo različni. Imajo dobre strelce iz razdalje, imajo dobre igralce, ki odlično igrajo na mestu krožnega napadalca,” še dodaja Rapotec.

Prvi medsebojni obračun ekip je bil na strani Mariborčanov. Vendar pa je bila takrat ekipa Kopra še pod vodstvo Petra Mičovića. Po spremembi na trenerskem stolčku so Koprčani začeli kazati odlično predstavo in so se hitro povzpeli po lestvici. Tudi v mariborskem taboru smo videli nekaj sprememb. Ena izmed najbolj odmevnejših je bila zaključek rokometne kariere Nika Medveda. “Odsotnost vsakega igralca se v ekipi pozna. Tako kot se pri nas pozna odsotnost Aleksa Vlaha, Nejca Poklarja in Deana Dolenca, tako se tudi pri Mariborčanih pozna odsotnost Nika Medveda. Mi kljub vsemu dobro in lepo treniramo in se pripravljamo na tekmo. Igramo na domačem terenu, potrudili se bomo maksimalno. Upam, da nas bo prišlo podpreti čim več navijačev. Verjamem, če se bomo maksimalno potrudili, da bodo tudi gledalci zadovoljni, kar meni ogromno pomeni,” je najin pogovor zaključil Rapotec.

Tekma v Areni Bonifika se prične ob 19.uri.

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji