Ljubljančani s točko iz Hardeka

Danes je bila na sporedu še druga tekma v 6. krogu 1. NLB končnice za 7. do 12. mesto med Ormožani in Ljubljančani, ki se je, prav tako kot prva, končala z remijem.


Kljub otvoritvenem golu Saša Serdinška-Ekarta za RD LL Grosist Slovan, so tekmo bolje začeli domači. S kar petimi realiziranimi 7-metrovkami so v 15. minuti vodili že za 6 golov.  Ljubljančani so začeli z bolj napadalno igro in prvi polčas so končali z vodstvom enega gola (13 : 14). Poleg agresivne igre, o čemer priča kar 8 strelov iz 7m, nam je prvi polčas postregel tudi z opominom in izključitvijo trenerja Zorana Jovičiča na klopi gostov.

Ljubljančanom je v drugem polčasu kazalo odlično, dokler niso v 55. minuti po golu Gala Cirarja vodstva izpustili iz rok. O zadržanosti Ormožanov v začetku druge polovice tekme priča tudi izključitev tokrat domačega trenerja, Saše Prapotnika. Zadnjih pet minut rednega dela smo lahko spremljali napeto igro gol za gol, ki se je končala z remijem in enakim rezultatom kakor včerajšnja tekma med Šmartnim in Mariborom, torej 25 : 25.

Po današnjem remiju tako ostaja razpored na lestvici 1. B NLB končnice za 7. do 12. mesto enak. Na vrhu še vedno kraljujejo Mariborčani s tesnimi zasledovalci iz Ormoža, najslabše pa zaenkrat, čeprav s tekmo več, kaže Šmarčanom.

  1. KROG KONČNICE 1. NLB LIGE ZA 7. DO 12. MESTO

RK Jeruzalem Ormož : RD LL Grosist Slovan 25 : 25 (13 : 14)

RK Jeruzalem Ormož: Čudič 9, Vujović 5, Cirar 4, Kavčič 4, Kocbek 2, Rajšp 1, Voljč, Firšt-Šeruga, Krasnič, Niedorfer, Žuran, Hebar, Balent, Šoštarič, Ozmec, Mesarić
Trener: Saša Prapotnik

7-metrovke: 9/9

Izključitve: 10 min

RD LL Grosist Slovan: Bogdanič-Jenko 12, Serdinšek-Ekart 5, Novak 4, Marinček 1, T. Marušič 1, Marojevič 1, Sankovič 1, Prevolnik, Nunčič, Podpečan, P. Marušič, Bojić, Kaučič, Atanasov
Trener: Zoran Jovičič

7-metrovke: 4/4

Izključitve: 2 min

 

Pripravila: Ana Černe
FOTO: RD LL Grosist Slovan

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja