Šmarčani do točke proti Mariboru

Včeraj, 25. 4., je v Dvorani Pungrt potekala tekma med RD Herz Šmartno in RK Maribor Branik, ki se v 1. NLB ligi borita za mesta med 7. in 12. Po remiju na vrhu ostajajo Mariborčani.


Na začetku tekme so bile moči enakomerno porazdeljene. Spremljali smo tekmo gol za gol vse do 23. minute, ko je zadnjič v prvem polčasu za domače zadel Dobovičnik. V zadnjih šestih minutah so gostje zadeli kar šestkrat in tako na odmor odšli s 4 goli prednosti (13 : 17).

Domači so si očitno zbistrili glave in se zbrali za drugo polovico tekme. Začeli so zelo napadalno in v prvih 9 minutah rezultat izenačili na 18 : 18. Igra se je nato umirila in se končala kakor se je začela, brez dominacije pri eni ali drugi ekipi, s končnim rezultatom 25:25. V drugem polčasu so bili sicer močnejši gostitelji, a so jih zmage stale zadnje minute prvega dela tekme.

Čeprav imajo tekmo več, Šmarčani ostajajo zasidrani na 6. mestu 1. NLB lige za obstanek. Na prvem mestu so zaenkrat Mariborčani, z današnjo morebitno zmago pa jih lahko prehitijo Ormožani.

  1. KROG KONČNICE 1. NLB LIGE ZA 7. DO 12. MESTO

RD Herz Šmartno : RK Maribor Branik 25 : 25 (13 : 17)

RD Herz Šmartno: Justin 7, Strmljan 5, Kunst 4, Dobovičnik 3, Cirar 2, Močnik 2, Bahovec 1, Žurga 1, Sadar, Ribarič, Žižek, Muratovič, Sadar, Jerina, Kukovica, Ostrež
Trener: Sašo Barle

7-metrovke: 5/5

Izključitve: 10 min

RK Maribor Branik: Sok 6, Jerenec 6, Rotim 4, Celminš 3, Bogadi 2, Bezgovšek 2, Sivić 1, Kete 1, Đurica, Čudič, Levc, Velkavrh, Štumpfl
Trener: Marko Šibila

7-metrovke: 2/2

Izključitve: 6 min

 

Pripravila: Ana Černe
FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja