Ljubljančani skoraj do senzacije, Koper v drugem delu strl Škofljico

Zadnja tekma 20. kroga Lige NLB je postregla s tesnim obračunom. Še pet minut pred koncem je bil izid med ekipama Ljubljane in Krke poravnan, na koncu pa so Dolenjci zmagali s 34:32. S tekmo na Škofljici pa so rokometaši vstopili v zadnjih šest krogov. Na gostovanju se je do zmage z 39:33 prebil Koper. S 16 zadetki je blestel Andraž Makuc.


Rokometaši Krke so imeli na generalki pred povratno tekmo četrtfinala evropskega pokala proti grškemu Olympiakosu kopico težav s predzadnjo ekipo lige. Na koncu so vendarle iztržili tesno zmago, s katero so se zavihteli na četrto mesto na razpredelnici. Po vodstvu Dolenjcev v uvodu so domači ob polovici prvega dela izenačili na 9:9, nato pa povedli za tri gole. A do polčasa sta bili ekipi pri 17. golu izenačeni. Tesno je ostalo tudi v drugem delu, saj si nobena ekipa ni priigrala več kot dva gola prednosti. Večino tekme je sicer vodila domača ekipa, ki je s poletno in hitro igro dobro prebijala novomeško obrambo. Šele v končnici je zmagovalca odločil Marko Majstorović, ki je zadel za 30:33 in 31:34 ter gostom dovolil, da so malce zadihali. Majstorović je bil z osmimi goli tudi najboljši strelec Krke, za Ljubljano jih je devet dosegel Matevž Jaklič. Rokometaše Ljubljane že v soboto čaka gostovanje v Škofji Loki, Novomeščani pa bodo sredi aprila 21. krog igrali doma z Ribnico.

V obračunu ekip, ki sta nazadnje doživeli prvenstvena poraza, pred tem pa so Koprčani presenetili tudi Celje Pivovarno Laško, so Primorci potrdili vlogo favorita in osvojili novi točki, s katerimi so na lestvici vsaj začasno prehiteli Ribničane in se povzpeli na šesto mesto. Favorizirani Koprčani so v uvodu sicer zaostajali za tri gole, v končnici prvega dela, kjer so napadli močno prekašali vratarje, pa se je izid obrnil in v 24. minuti je bilo na semaforju 13:16. Ob polčasu je razlika znašala dva gola (18:20). Po menjavi strani so gostitelji sicer izenačili na 22:22, že na polovici drugega polčasa pa je bila koprska prednost štiri gole (24:28). Domačim ni pomagala niti minuta odmora trenerja. Razlika se je povečala na pet golov in ekipa z obale je tekmo mirno pripeljala do konca. Sicer pa je bila tekma tudi dvoboj dveh strelcev. Jure Rot je za domače dosegel 13 golov, vse iz igre, Andraž Makuc pa za goste kar 16, pet iz sedmih metrov. V 22. krogu Koprčane čaka domači obračun z Dobovo, Škofljico pa zahtevno gostovanje pri vodilni ekipi lige v Trebnjem.

 

Komentarji