Ljubljančani so se znesli nad Metliko

Rokometaši MRK Ljubljana so v soboto, 8. 12. 2018, v domači Športni dvorani Krim gostili rokometaše RK Metlika. Ekipi sta se pomerili v predzadnjem ligaškem obračunu letošnjega leta, v sklopu 8. kroga 2. državne lige.


Prvi zadetek obračuna je pripadel Urošu Milićeviću, ki je zadel za vodstvo Ljubljane z 1:0. Sledilo je hitro izenačenje s strani Metlike – gol Žige Hutarja za 1:1 – nato pa so domači stopili na plin. S štirimi zaporednimi zadetki so hitro povišali svoje vodstvo (5:1), potem pa po ponovnem zadetku Hutarja za Metličane (5:2) popolnoma zaklenili svoja vrata in z visokim delnim rezultatom 9:0 svoje vodstvo povišali na enajst golov prednosti (13:2). A se kljub temu niso ustavili. Do konca polčasa je ekipi Metlike uspelo zadeti le še petkrat in prvi polčas se je tako zaključil s visokim vodstvom domačih (21:7).

Kljub ogromni prednosti po prvem delu obračuna rokometaši Ljubljane v drugi polčas niso vstopili nič manj napadalno. Svojo prednost so iz minute v minuto povečevali in izkoriščali slabo pripravljeno obrambo Metlike, ki enostavno ni našla pravega načrta, da bi se zoperstavila domačinom. Obračun se je zaključil z visoko zmago Ljubljane, ki so mrežo vratarja Muca zatresli kar enainštiridesetkrat, Metličani pa so se ustavili pri sedemnajstih zadetkih (41:17).

Največji kos pogače enainštiridesetih zadetkov za MRK Ljubljana sta si tokrat razdelila Uroš Milićević in Slavko Erak – oba sta zadela po šest zadetkov. Pri ekipi Metlike pa je najbolj izstopal Žiga Hutar, ki je zadel osemkrat.

Po tako visoki zmagi se je MRK Ljubljana le še utrdila na 1. mestu ligaške lestvice, Metlika pa zaenkrat ostaja na predzadnjem 9. mestu.

 

MRK Ljubljana – RK Metlika 41:17 (14:7)

MRK Ljubljana: Lukman 5, Milićević A. 5, Jaklič 2, Vadnjal 3, Pintar 2, Rebevšek, Gorjup 3, Ločičnik 3, Arih 3, Milićević U. 6, Žabjek 1, Erak 6, Černe 2, Leskovar, Pikovnik, Kolmančič

Izključitve: 8 min

7- metrovke: 3/5

RK Metlika: Radoš, Šikonja 1, Hutar 8, Vinski 1, Krnc, Dokl 3, Kadunc-Predovič, Pečarič, Malešič 2, Muc

Izključitve: 0

7 – metrovke: 2/4

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: Facebook / MRK Ljubljana

Komentarji