Hrpelje pričakovano premagale Radgono

V soboto, 8. 12. 2018, je ekipa RK Arconta iz Radgone doma v Športni dvorani Radenci gostila ekipo RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina. Moštvi sta se pomerili v obračunu 8. kroga 2. državne lige.


Tekmo so odločno otvorili gostje, ki so po zadetkih Hrvatina in Bekriča povedli z 0:2. Domači so po zadetku Cotiča hitro znižali zaostanek (1:2), a so nato Hrpeljani z dvema zaporednima zadetkoma »ušli« na tri gole prednosti (1:4). Gostujoči ekipi je skozi večino prvega polčasa uspelo držati minimalno prednost dveh, treh zadetkov (26. minuta 11:13), proti koncu pa so le izkoristili nekoliko slabše minute domače ekipe in vodstvo ob sodnikovem pisku po 30 minutah povečali na 12:17.

Toda domača ekipa se ni nameravala tako hitro predati  in Radgončani so tudi v drugem polčasu pokazali dobro igro iz uvoda obračuna. V 34. minuti so se po zadetkih Kolbla in Štefaneca znova nevarno približali Hrpeljanom (16:18), vendar so se gostje hitro predramili in se znova odlepili na pet zadetkov prednosti (41. minuta 17:22). V nadaljevanju dvoboja se je domači ekipi še enkrat uspelo približati na le dva zadetka zaostanka (47. minuta 22:24), toda gostje so strnili svoje vrste in z razigranim napadom v zadnjih minutah, obračun varno pripeljali do konca ter z zmago 25:21 vknjižili novi dve točki.

Najboljši strelci večera so tokrat bili Boštjan Šijanec, Blaž Bratkovič in Marko Cotič – vsi so za Radgončane prispevali po pet zadetkov, ter Dimitrij Mičovič, ki je za zmago Hrpeljane zadel osemkrat.

Ekipa RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozine po osmih krogih tako ostaja na 6. mestu ligaške lestvice, ekipa Arconta pa na 10.

 

RK Arcont Radgona: RD Škerjanc Jadran Hrpelje  – Kozina: 25:31 (12:17)

RK Arcont Radgona: Perša, Šijanec 5, Gorjup, Podlunšek 3, Šijanec 1, Bratkovič 5, Plohl, Štefanec 2, Cotič 5, Kolbl 4, Vrbnjak.

Izključitve: 8 min

7 – metrovke: 2/3

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina: Poles3, Đelatović 3, Bekrič 7, Katelic, Hrvatin 5, Berce, Stančič 1, Miklavec 4, Sanabor, Mičovič 8, Korošec, Stanotnik, Šapla

Izključitve: 10 min

7-metrovke: 6/8

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: Facebook / RK Arcont Radgona

Komentarji