Grosuplje nadigralo Logatec

V petek, 7. 12. 2018, so v grosupeljski dvorani Brinje domači rokometaši RK Grosupljega v sklopu 8. kroga 2. državne lige gostili ekipo RK Kronosa iz Logatca.


Tekmo so z zadetkom Harbaša za 1:0 otvorili domačini, vendar je sledilo hitro izenačenje po golu Jereba iz ekipe Kronosa (1:1). V uvodnih minutah je bil obračun tako precej izenačen, nato pa se je bolj razigrala domača ekipa. Po dvanajstih minutah obračuna so si z nekaj uspešnimi zaporednimi napadi priigrali pet golov prednosti (9:4).

Rokometaši Kronosa so se sicer kasneje znova približali Grosupeljčanom (16. minuta 10:7), vendar so ti hitro odgovorili in znova povišali svojo prednost. Prvi polčas se je tako zaključil z vodstvom domače ekipe, ki je na odmor odšla s sedmimi goli prednosti (19:12).

Grosupeljčani stopili še dodatno na plin

V nadaljevanju pa so Grosupeljčani le še pospešili tempo svoje igre in v prvih petih minutah drugega polčasa svojo prednost iz sedmih povišali na enajst zadetkov (35. minuta 23:12) ter  popolnoma nadigrali gostujočo ekipo. Logatčani tako niso več našli pravega načina, da bi malo omilili zaostanek in se morebiti približali za ekipi Grosupljega, kar je na koncu pomenilo visoko zmago domače ekipe s kar petnajstimi goli prednosti (38:23).

Po zmagi ekipa Grosupljega ostaja tik pod vrhom, in sicer na 4. mestu ligaške lestvice, prav tako pa svojega položaja kljub porazu ni izgubilo moštvo Kronosa, ki tudi ostaja na 7. mestu.

Veliki zmagi Grosupljega je največ zadetkov – devet, prispeval Edis Harbaš, pri Kronosu pa je bil tokrat najboljši strelec Andraž Jereb, ki je mrežo domačega vratarja zatresel sedemkrat.

RK Grosuplje : RK Kronos 38:23 (12:17)

RK Grosuplje: Mišigoj, Mušič 2, Kitak 3, Mišmaš 3, Fortuna 2, Rede 4, Kokot, Ferkulj 1, Pekeč, Slemenjak 5, Harbaš 9, Verbič 1, Muhič 1, Corel 1, Zakotnik 7.

Izključitve: 8 min

7 – metrovke: 4/6

RK Kronos: Komar, Jereb 9, Kamnikar 1, Breznikar 1, Lukič, Šebalj, Musar –Kumer 2, Stojanov 2, Jurkovič 5, Oštir, Miljuš 1, Valentinčič, Dragar 1, Feuš 3.

Izključitve: 8 min

7- metrovke: 0/0

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: Facebook / Rokometni klub Grosuplje

Komentarji