Cerklje v zadnjih sekundah do zmage proti Železnikom

V soboto 8. 12. 2018 so v sklopu 8. kroga 2. državne lige rokometaši RD Alplesa iz Železnikov v domači športni dvorani gostili ekipo RK Cerkelj (RK Cerklje – Radovljica).


Obračun je udarno in napadalno pričela gostujoča ekipa, ki je s petimi zaporednimi zadetki v uvodnih minutah tekme vodila že z 0:5, Železničanom pa popolnoma zaklenila svoj gol. Domačini so se tako »prebudili« šele v 9. minuti, ko je za 1:5 zadel Kržišnik.

Rokometašem Cerkelj je v nadaljevanju uspelo držati prednost treh, štirih zadetkov, toda proti koncu prvega polčasa so se razigrali Železničani in se po nekaj uspešnih napadih v končnici Cerkljanom približali na le dva zadetka zaostanka (11:13).

Železnikom malce zmanjkalo za presenečenje

Tudi drugi polčas so Železničani nadaljevali odlično in z delnim rezultatom 3:0 v 39. minuti obračuna uspešno izenačili rezultat na 14:14. Cerkljanom se je nato uspelo znova »odlepiti« na tri gole prednosti in vse tja do zadnjega dela tekme to prednost tudi obdržati (49. minuta 16:19). Toda domačini niso popuščali in tako se nam je v Železnikih obetala kar dramatična končnica.

Dve minuti pred koncem obračuna je bil rezultat ponovno izenačen (21:21), vendar so po zadetku Fajona Cerkljani znova povedli (21:22). Sledil je hiter gol Šmida in ponovno izenačenje (22:22). Ko pa je že vse kazalo na remi, je v zadnjih sekundah napad izkoristil Stare in Cerkljani so po napetem zaključku vknjižili zmago (22:23).

Ekipa RK Cerkelj (RK Cerklje – Radovljica) je tako poleg ekipe MRK Ljubljana edina, ki še ni oddala točk in je po šestih zmagah tako na 2. mestu ligaške lestvice, ekipa Alplesa pa tudi po osmih krogih ostaja v zlati sredini in sicer na 5. mestu.

Najboljša strelca tokratnega obračuna sta bila Matej Tušek, ki je za domačo ekipo Železnikov zadel štirikrat, ter Luka Stare, ki je k zmagi Cerkelj prispeval osem golov.

RD Alples Železniki: RK Cerklje-Radovljica  22:23  (11:13)

RD Alples Železniki: Žagar 1, Kavčič 3, Rant 3, Stojanovič, Tomac – Teržan, Šmid 3, Kržišnik 2, Arman, Božnar 2, Kutin 3, Šter, Tušek 4, Gartnar 1.

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 1/2

RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica): Miševič, Ferjan 1, Soklič, Stare 8, Debelak 5, Mirčevski 1, Svoljšak, Fajon 4, Križaj, Šilc, Kovač, Kamenšak 4, Matičič, Valjavec, Sovinc, Muršec.

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 5/7

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: RD Alples Železniki

Komentarji