Gorišnica visoko premagala Sevnico

V sklopu 8. kroga 2. državne lige so v soboto 8. 12. 2018 rokometaši Moškanjcev – Gorišnice  v domači večnamenski dvorani gostili ekipo RK Sevnica. Glede na položaj na ligaški lestvici (3. mesto po sedmih krogih) so v obračun kot favoriti vstopili domači rokometaši in že uvodoma upravičili dodeljeno  vlogo.


Po štirih zadetkih, ki sta jih prispevala Sok in Geč, so v 4. minuti Gorišničani vodili že z 4:0. Sledil je odgovor gostov, ko je dal gol za 4:1 Mastnak, vendar so se nato z delnim izidom 5:0 domačini odcepili še na višjo prednost (9:1). Tudi nadaljevanje obračuna je potekalo po ritmu Gorišnice, polčas pa se je zaključil z rezultatom 22:11 v korist domačih.

Tudi v drugem delu je bila igra enaka tisti iz prvega polčasa. Domači rokometaši so iz minute v minuto višali svojo prednost, Sevničani pa niso našli prave taktične rešitve, da bi se jim rezultatsko bolj približali. V 53. minuti je gostom sicer uspelo nekoliko stopiti prednost in priti na devet zadetkov zaostanka (32:23), vendar Gorišničani niso popustili in na koncu zmagali z visokih 38:24 ter tako na predzadnji tekmi v tem letu vknjižili novi dve točki.

Rokometaši Moškanjcev – Gorišnice po novi zmagi tako ostajajo na 3. mestu ligaške lestvice, Sevničani pa kljub porazu niso izgubili mesta in ostajajo 8.

Strelsko najbolj razpoloženi so bili tokrat Alajž Sok, ki je prispeval osem golov za zmago Gorišnice ter Marko Mastnak in Nejc Mrgole iz ekipe Sevnice – oba sta zadela petrkat.

RD Moškanjci – Gorišnica : RK Sevnica 38:24 (22:11)

RD Moškanjci- Gorišnica: Bratuša, Lorenčič 1, Šandor 6, Bedrač 5, Petek 2, Ozmec 4, Letonja, Geč M. 2, Geč N., Geč B. 6, Mendaš, Sok 8, Ivančič 2, Korez, Leben 2, Ranfl.

Izključitve: 2 min

7-metrovke: 5/6

RK Sevnica: Mrgole 5, Pinterič 2, Zelič 2, Kolman 1, Jahn, Krnc, Kadilnik, Kuhar 4, Kovač 4, Kroflič, Mastnak 5, Žičkar 1.

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 2/3

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: Facebook / RD Moškanjci Gorišnica

Komentarji