Ljubljančani v prvem delu turnirja EBT brez zmage

Včeraj se je začel zaključni turnir EBT finala 2021, na katerem je zbranih 16 najboljših ekip v rokometu na mivki v Evropi. Rokometni klub v rokometu na mivki BHC Ljubljana na turnirju ponosno zastopa slovenske barve.


Na prvi tekmi v skupinskem delu tekmovanja so se Ljubljančani včeraj pomerili proti španski ekipi Salazones Herpac BMP Barbate. Slovenci so morali na prvi tekmi priznati premoč Špancem, ki so prvo tekmo dobili z 2:0 (17:14, 28:12). Najboljši strelec ekipe BHC Ljubljane je bil Blaž Pintar, ki je prispeval 6 golov.

Druga tekma skupinskega dela Ljubljane je bila na sporedu ob 17:30. Ljubljančani so igrali proti madžarskemu HIR-SAT BHC in znova bili neuspešni. Nasprotnik je odigral boljšo partijo in se veselil zmage z 2:0 (26:15, 15:10). Na tekmi proti Madžarom so bili v ljubljanski ekipi najbolj razpoloženi Urh Brana, Alen Šibanc in Rok Setnikar, vsi so prispevali po šest zadetkov.

Zadnja tekma skupinskega dela je BHC Ljubljano čakala danes ob 10:45. Nasprotnik je bil srbski BHC 2areg, ki je znova nadigral Ljubljančane in dosegel suvereno zmago. Srbi so slavili v obeh setih in slavili zasluženo zmago z 2:0 (22:10, 24:14).

Ljubljana je tako prvi del tekmovanja sklenila brez zmage in se bo tako borila za razvrstitev od 9. do 16. mesta.

 

 

Komentarji