Rok Marić zapušča Koper

Na uradni spletni klubski strani RD Koper so sporočili novico, da klbu zapušča dolgoletni član Rok Marić. Po šestih sezonah se tako Marić poslavlja od primorskega kluba, ki bo svojo rokometn pot nadaljeval drugje.


“Mara”, kot so ga poimenovali soigralci, je v klubu odigral pomembno vlogo, tako v napadu, kot v obrambi, kjer je vedno pustil srce na igrišču. RD Koper se je pridružil v sezoni 2016/17 in je na položaju krožnega napadalca dosegel 156 golov v 112 tekmah. Pomemben pa je bil tudi njegov zadetek v izdihljajih srečanja, v katerem smo prišli do prve zmage proti ekipi Celja.

“Najprej se bi rad zahvalil upravi, ki mi je dala priložnost preživeti teh lepih šest sezon v Kopru, v Areni Bonifika, kjer sem se naučil veliko, ne samo o rokometu, ampak tudi v življenju. Zahvalil bi se vsem trenerjem, ki so me vodili skozi mojo koprsko pot. Vsak od njih me je nekaj naučil. Seveda, se bi zahvalil tudi navijačem, Dvanajstim Kopra, ki so bili res en veter v hrbet vsa ta leta, saj so nam dali brzino več, da smo naredili tudi nekaj več, kot si zavedamo. Za na konec pa vsem soigralcem, ki jim lahko rečem kar prijatelji – to ostane za vedno! Ta vez med nami je večja od le igranja skupaj, ampak smo preživeli toliko lepih spominov, na katere se bom vedno spominjal,” je ob slovesu od primorskega kluba dejal Rok Marić.

“V imenu društva bi se rad zahvalil Roku za ves čas, trud in energijo, ki jih je v vseh teh letih vložil v skupen uspeh tega kolektiva, v katerem je pustil velik pečat, saj je bil zraven pri vseh najpomembnejših in najlepših trenutkih. Vsi v društvu mu želimo srečno ter uspešno nadaljevanje rokometne poti ter se nadejamo, da v prihodnosti mogoče še na kakršenkoli način sodelujemo,” je dejal predsednik RD Koper Nejc Poklar.

FOTO: FPA TOMAŽ PRIMOŽIČ/RD Koper

Komentarji