Ljubomir Vranješ: “Najbolj pomembno je, da smo osvojili dve točki”

Po uvodni tekmi je slovenski tabor lahko zadovoljen. Ne toliko s prikazano igro, ki jo bo potrebno do tekme s Švedsko kar korenito izboljšati, temveč z osvojenim prvim kompletom točk.


“Sedaj je najbolj pomembno, da smo osvojili dve točki in ni bilo lepo. Imeli smo trenutke, kjer smo dobro igrali, obramba je bila v redu vseh 60 minut, imeli smo malo problemov, ko se je poškodoval Darko Cingesar, ampak mislim, da so obramba in vratar Klemen Ferlin dobro opravili svoje delo. Šestindvajset zadetkov, preveč tehničnih napak, malo nervoze, metali smo žoge brez veze, ampak prva tekma, vedeli smo že prej, da bo malo nervozno ampak ne ravno toliko,” je svojo prvo uradno tekmo pod slovenskim grbom komentiral Ljubomir Vranješ.

“Nisem bil nervozen ampak sem se spraševal, ker so bile to enostavne napake katerih oni niso delali niti na treningih. Vseeno je evropsko prvenstvo tudi za njih,” je nekaj napak svojih varovancev komentiral Vranješ.

“Zelo se veselim in dajmo reč moramo bolje igrati, da bi premagali Švedsko,” je na vprašanje o tem,  če se veseli tekme s svojo Švedsko odgovoril Ljubomir Vranješ.

“Ja tako je jaz mislim, da je bila težka tekma zelo naporna, igrali smo dobro v obrambi, ampak preveč napak v napadu, ogromno izgubljenih žog, ampak je šele prva tekma vemo, da vedno je treba prebit ta led, mogoče je bilo malo nervoze pri vseh nas, tako da, jaz sem zelo zadovoljen, da nam je uspelo odpret prvenstvo z zmago in da se lahko sedaj v miru pripravimo na Švede”, je takoj po tekmi svoj misli strnil Borut Mačkovšek.

Mačkovšek, ki je bil s 5 zadetki ob Blažu Blagotinšku najboljši strelec ekipa je za konec dejal še: “Seveda sem zadovoljen jaz upam, da bom samo stopnjeval ekipo, vemo da rabimo strele od daleč, upam, da se najde še kaj dobrega tudi proti Švedom to bo najbolj pomembno ne samo jaz, ampak vsi prispevali ta svoj delež in ja sem zelo zadovoljen seveda.”

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: Nebojša Tejić/kolektiffimages/EHF EURO

Komentarji