Ljubomir Vranješ: “Ne moremo biti zadovoljni”

Po sobotnem porazu na pripravljalni tekmi proti Hrvaški, sta svoja videnja predstavila trener Ljubomir Vranješ ter kapetan Jure Dolenec.


Celotni prvi polčas so slovenski rokometaši odigrali dobro in bili v stiku s Hrvati, nato pa so v drugem polčasu v nekaj minutah prišli na -5. Do konca tekme rezultata niso več uspeli preobrniti in tako doživeli poraz.

Ljubomir Vranješ: “V minulem tednu smo dobro trenirali, z veliko volje. Z rokometnimi treningi, treningi za vzdrževanje telesne pripravljenosti in testi slednje je bilo to obdobje za igralce dokaj naporno. Tokratno reprezentančno akcijo smo sklenili s tekmo proti Hrvaški, s katero ne moremo biti zadovoljni. Precej bolje bi morali igrati v obrambi, čemur smo posvečali precej časa. Ni bilo dovolj agresivnosti, do prihodnjič bo to potrebno popraviti. Po drugi strani smo dali priložnost za dokazovanje mlajšim igralcem, naša naloga sedaj pa je, da vidimo, kdo s kom lahko uspešno sodeluje v igri.”

Jure DolenecNa tekmi s Hrvaško nismo pokazali vsega, kar znamo. Obramba ni bila na primerni ravni, 34 prejetih zadetkov je absolutno preveč, sploh zato, ker smo ji na treningih posvečali ogromno pozornosti. Premalo je bilo agresivnosti, tudi vseh dogovorov se nismo držali. Na drugi strani je bila igra v napadu na dokaj visoki ravni. Iz te tekme lahko potegnemo tudi določene pozitivne zadeve. S Hrvati smo na njihovem igrišču bili poravnani 48 minut.”

Komentarji