Ljubomir Vranješ: “Zmagati želimo”

Slovenijo danes ob 16:15 čaka peta tekma letošnjega evropskega prvenstva. Nasprotnik pa ekipa Madžarske. Slovenci imajo z Madžari še kar nekaj neporavnanih računov in upajmo, da jih se danes to postavi na svoje mesto.


Blaž Janc o tem kakšni so načrti reprezentance. “Mi smo si nekako zastavili cilj, da gremo tekmo po tekmo in brez kakršne koli evforije po sami tekmi. Je malce veselja, ampak naslednji dan je nov dan in popolna koncentracija na naslednjega tekmeca.”

“Mislim težko je v rokometu razvit tako hitrost, ko tečeš z žoga, moraš biti v bistvu še pozoren na vodenje žoge in je vse skupaj potem malce počasneje. Ampak glede na to, da je Usain Bolt imel 45 km/h mi 31 km/h je še tu rezerve,” je povedal najhitrejši tekač na tem prvenstvu Blaž Janc.

“Da imam poseben motiv. Zmagati želimo. To je dodaten motiv. Nič drugega ni. Igralce hočemo pripraviti na dobro tekmo. Posvetiti se želimo le temu, kako zmagati in analizi madžarske igre. To je to. Igrali bomo proti dobremu moštvu. Dobro obrambo imajo,” je pred jutrišnjo tekmo dejal Ljubomir Vranješ, ki je še lani vodil prav ekipo Madžarske.

“To je prirojeno. Ne, hecam se. Ne vem pač prvo tekmo je imel Dean Bombač 128 km/h pa je potem on začel hecat ja tisti GIF bazuka  to bi jaz moral narediti, ampak zdaj je videl, da ni blizu bazuke,” je dejal Borut Mačkovšek, ki ima s 131 km/h igralec z najhitrejši strelec v slovenski reprezentanci.

“Ja ima manj kil od mene, ampak jaz mislim, da to bi lahko še malo več. Hranim skok za pomembne tekme,” je še dodal Mačkovšek, ki je s 74 centimetri tudi najvišji skakalec in ima le 4 cm nižji odriv kot Cristiano Ronaldo.

“Ko nimajo rešitve potem poizkušajo dati njemu žogo in on itak ne vem 207 ali 208 cm in 100 milijonov kil, ga je težko ustaviti. Ampak z Blažem Blagotinškom to tudi v klubu delava kar uspešno,” je za konec Mačkovšek komentar namenil krožnemu napadalcu Madžarske Benceju Banhidiju.

“Poznajo me in poznajo vse nas. Upam, da bo tekma zelo težka. Potrebujemo več točk, če želimo ohraniti možnosti za napredovanje,” je o Slovencih povedal eden izmed ključnih madžarskih igralcev in eden izmed najboljših vratarjev Roland Mikler.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: Anže Malovrh/kolektiff

Komentarji