Janc: “Z Madžari imamo nekaj neporavnanih računov”

Slovenija se bo čez slabo uro pomerila z reprezentanco Madžarske. Madžari imajo po dosedanjem poteku evropskega prvenstva soliden izkupiček. Gre za obrambno naravnano reprezentanco, ki je Slovencem v preteklosti že znala povzročati sive lase.


“Madžarska se je v dosedanjem delu turnirja prikazala v lepi luči. Premagala je Islandijo in Rusijo, z Dansko igrala neodločeno, v petek pa izgubila proti Norveški. Te tekme si še nisem v celoti ogledal, videl pa sem tekmi z Rusijo in Dansko. Danes si bomo ogledali tudi obe drugi njihovi tekmi, tudi z Norveško, ki goji povsem drugi slog igranja od naše. V vsakem primeru se v nedeljo obeta spopad dveh obrambno naravnanih ekip. Z utrujenostjo nimamo težave samo v našem taboru, tudi v drugih jih imajo, to je pač davek turnirskega sistema tekmovanja. Na takšnih tekmah je najbolj pomembna ‘glava’, ta bo morala biti na pravem mestu na vseh treh naših preostalih dvobojih v drugem delu tekmovanja,” je razpredal selektor Ljubomir Vranješ, ki pa ima v svojih vrstah kar nekaj rokometašev, ki si kruh služijo na Madžarskem.

Eden izmed njih je tudi Mario Šoštarič, ki igra za Pick Szeged. Madžarsko izbrano vrsto dobro pozna, zato je sedmi sili zaupal tudi nekaj podrobnosti o naših severovzhodnih sosedih. “Pri Madžarih bržkone manjka najbolj pomemben igralec Mate Lekai, navkljub temu pa so se na tem prvenstvu sijajno sestavili. Večina njihove igre sloni na Banhidiju, ki je na šestmetrski črti prava zver, in na vratarju Miklerju. Banhidija bomo morali neprestano utrujati, hkrati pa preprečiti njegovo navezo z zunanjimi igralci. A tudi on je ranljiv, zna se prehitro utruditi.”

Blaž Janc se še kako dobro spominja poraza Slovenije proti Madžarom v kvalifikacijah za lansko svetovno prvenstvo. “Z Madžari imamo nekaj neporavnanih računov. Upam, da se jim bomo na nedeljski tekmi oddolžili za boleč kvalifikacijski poraz za lansko svetovno prvenstvo. Ključ do zmage bo naša dobra obramba. Upam, da bomo dosegli čim več lahkih zadetkov in igrali čim manj na njihovo postavljeno obrambo. Na tekmi je velik vložek, naredili bomo vse za našo peto zaporedno zmago.”

Z današnjo zmago bi se Slovenija že povsem približala polfinalu, ki bo potekal med 24. in 26. januarjem v Stockholmu.

 

Nebojsa Tejic / kolektiffimages

Komentarji