Ločani se po zmagi nad Mariborom veselijo tudi zmage nad Ormožem

V dvorani Poden sta domača RD Urbanscape Loka in gostujoči RK Jeruzalem Ormož odigrala zaostalo tekmo 13. kroga Lige NLB. Lahko rečemo, da pomemben obračun za obe ekipi. Za Loko v bojo za sredino lestvice ter ob morebitni zmagi dodatnemu pobegu od dna lestvice, ter na drugi strani za Ormož, katerimi bi zmaga prinesla skok na 4. mesto na lestvici.


Domačini so si hitro na začetku tekme priigrali dva zadetka prednosti (3:1). A prednost ni zdržala dolgo, saj so imeli svoje načrte na tej tekmi tudi Ormožani. V 10. minuti so po preobratu gostje prvič na tekmi povedli (5:6). A tekma z veliko menjavanja v vodstvu je le nekaj trenutkov kasneje ponovno postregla z vodstvom domače ekipe. Do konca polčasa pa smo spremljali izjemno izenačeno tekmo. Ločani so si v 25. minuti sicer še enkrat priigrali dva gola prednosti (13:11), a so jih Ormožani še enkrat več ujeli. Gostitelji so na odmor odšli s prednostjo, čeprav so imeli rokometaši Ormoža v zadnjem napadu priložnost, da rezultat izenačijo, a je strel Martinu Hebarju domači vratar Luka Stanojlović ubranil. Po 30. minutah je bil rezultat 15:14.

Drugi del so ponovno bolje odprli domačini, ki so hitro prišli na tri zadetke prednosti (17:14). A v skladu s potekom današnjega srečanja so jih gostje ponovno ujeli. Sledil je vnovičen pobeg Ločanov tokrat na štiri zadetke (21:17) in takrat je moral reagirati tudi gostujoči trener Saša Prapotnik z minuto odmora. Prednost domače ekipe se je v nadaljevanju gibala okoli treh zadetkov. V nekaterih napadih se je prednost povečala tudi na štiri zadetke, a so Ormožani poskrbeli, da prednost domačih ni bila še višja. V 49. minuti, ko so Ormožani znižali na 24:22 pa je z minuto odmora odreagiral tudi domači strateg Robert Beguš. Gostitelje je to ravno toliko spodbudilo, da so si ponovno priigrali štiri zadetke prednosti (28:24) in v zaključek vstopili nekoliko mirnejši. In tekmo ji jim uspelo brez večjih težav pripeljati do konca. Razliko so v zaključku še povečali in na koncu slavili s šestimi goli razlike. Končni rezultat je bil 33:27.

Pri domačih je bil najučinkovitejši  Matija Nikolić z 10 zadetki, za goste sta bila z 5 goli strelsko najbolj razpoložena Rok Žuran in David Bogadi.

URBANSCAPE LOKA : JERUZALEM ORMOŽ 33:27 (15:14)
Nikolić 10, Jesenko 5; Žuran in Bogadi po 5

FOTO: RD Urbanscape Loka

Komentarji