Loka z odličnim prvim polčasom do zmage v Ormožu

Danes sta se v prvem krogu lige NLB v Ormožu pomerila domači Ormož in gostujoča Loka. Po odličnem prvem polčasu, ki so ga dobili z 5 zadetki razlike so Ločani zdržali in prišli do zmage.


Tekma se je začela zelo izenačeno, zadetki so padali na obeh straneh in v 10. minuti je bil v rahli prednosti Ormož, ko je po zadetku Martina Hebarja povedel z rezultatom 5-4. Nato so se po nekaj lepih obrambah gostujočega vratarja Luke Stanojlovića razigrali gostje in prišli do vodstva z 3 zadetki razlike, potem ko je za 10-7 zadel Grega Jamnik. Gostujoči vratar Stanojlović je branil odlično in ni dopuščal veliko zadetkov, na drugi strani pa so Ločani dobro zaključevali napade. Prvi polčas so dobili z rezultatom 16-11 in imeli pred drugim delom lep kapital.

Drugi del se je začel podobno kot prvi, Ormožu pa v prvih 10 minutah drugega dela ni uspelo preveč zmanjšati razlike. V 40. minuti so gostje po novi obrambi Stanojlovića še zmeraj imeli 5 zadetkov prednosti. Nato so sledile boljše minute Ormožanov in zadetka Tilna Kosija in Blaža Fergola. V 50. minuti je Matic Pipp zadel za 25-21 v korist Loke in zdelo se je da bo dovolj za zmago. Ormožani so v 55. minuti po zadetku Martina Hebarja za 25-23 še enkrat zapretili, toda gostje so zdržali in osvojili prvi dve točki. Končni rezultat je bil 29-26 v korist Loke.

RK JERUZALEM ORMOŽ : RD URBANSCAPE LOKA 26:29(11:16) Hebar 8, Kosi in Čudič 5; Jamnik 7, Pipp in Damjanović po 5

FOTO: Vid Voršič

Komentarji