Rokometna poslastica v Trebnjem pripadla lanskim podprvakom

Slovensko državno prvenstvo v rokometu se končno vrača. Tekmovanje sta danes ob 18. uri v Trebnjem otvorila Trimo in Gorenje Velenje. Lanski prvaki in podprvaki so se pomerili v napetem srečanju, ki je ponudilo izenačeno rokometno predstavo. Na zadnje so se veselili rokometaši Trima, ki so izjemno napeto srečanje prevesili v svojo korist (25-24).


Čeprav sta si bila tekmeca večino prvega polčasa precej skupaj, pa je v tekmo vseeno nekoliko bolje krenil Trimo. Gal Cirar je prvi rokometaš v sezoni 2021/22, ki se je vpisal med strelce, kmalu pa je prednost gostiteljev podvojil Mihajlo Radojković. Čast, da je dosegel prvi zadetek za aktualne državne prvake v novi sezoni je pripadla Maticu Verdineku, ki je v 4. minuti vendarle prebil led za gostujoče moštvo. V nadaljevanju so Trebanjci še dvakrat povedli z dvema goloma prednosti, nato pa so Velenjčani v 11. minuti izenačili na 5-5. Minuti kasneje je Emir Teletović varovancem Zorana Jovičića priboril tudi prvo vodstvo (6-7). Sledila sta dva zadetka domačih, nato pa so Velenjčani uprizorili delni izid 0-4 in povedli z 8-11. Vseeno so se gostitelji znali vrniti v igro, Toshe Onchev pa je poskbel, da je bil rezultat ob polčasu izenačen (14-14).

Drugi polčas je postregel s še bolj izenačeno predstavo. Do 46. minute ni nobeno od moštev povedlo za več kot +1, nato pa je Cirar zadel za prednost domačih z 21-19, Radojković pa 22-19. Gorenje pa se je znalo pobrati. Verdinek, Tajnik in Haseljić so s svojim goli izenačili na 22-22 in tekma je bila 8 minut pred iztekom povsem odprta. Uroš Zorman je vzel minuto odmora, ki se mu je obrestovala, saj je za njegovo ekipo najprej zadel Radojković, nato pa še Gregor Potočnik (24-22). Rokometaši Gorenje Velenja se niso vdali v usodo. Najprej so znižali preko Sokoliča, prejeli zadetek s strani Gašperja Horvata, a znova zmanjšali zaostanek z zadetkom Haseljića. Tekma se je nato prevesila v zadnjo minuto, kjer sta se z obrambama izkazala vratarja na obeh straneh, najprej Aljaž Pajntar, nato pa še Radivoje Ristanović in izid je ostal pri 25-24 in zmagi domačega Trima.

 

 

 

 

 

Foto: RK Trimo Trebnje/Dominik Pekeč

Komentarji