Jovičić: “Na podlagi dejstev ne moremo napovedovati naslova državnih prvakov”

Včeraj so pred uvodnim krogom 31. sezone slovenskega državnega prvenstva klubi preko tiskovne konference predstavili svoje ambicije. Prva tekma bo poskrbela za pravi pravcati derbi, saj si bosta nasproti stala Trimo in Gorenje. 


V Trebnjem bo vsekakor pestro, saj se bosta pomerili moštvi, ki sta lansko leto zasedali prvi mesti. Trebanjci bodo pričakali aktualne prvake. “Udeleženci Lige NLB smo nestrpno čakali, da se tekmovanje znova začne, tudi zaradi takšnih derbijev kot bo dvoboj naše zasedbe z Gorenjem Velenjem. Sezono smo že otvorili z nastopanjem v Evropi, kjer se je naša pot hitro zaključila. Odigrali smo dve tekmi, eno dobro in eno slabo. Ta del sezone je za nami, gremo naprej. Čaka nas otvoritev lige in takoj tudi derbi. Gorenje Velenje je aktualni prvak in vemo, kaj to pomeni. Želim si, da se bomo zbrali po porazu na Danskem in pričakujem derbi v pravem pomenu besede. Upam, da bo zmagal rokomet. Za Trebnje bo to zagotovo rokometni praznik, pred številčno domačo publiko. Ciljev glede sezone ne obešam na veliki zvon, vsi v ligi imajo svoje želje in cilje, sicer ne bi bili pravi športniki. Klub gre s tekme v tekmo, kaj nas čaka v nadaljevanju prvenstva, bo pokazal čas. Vsem želim čim uspešnejšo sezono, čim manj nihanj povezanih z virusom Covid-19 in regularen zaključek ligaškega tekmovanja,” je pred uvodom v sezono povedal trener Trima, Uroš Zorman.

Aktualni prvaki iz Velenja so pred novo sezono z nogami trdno na tleh, saj Zoran Jovičić želi, da bi ekipa šla iz tekme v tekmo: “Pred nami je nova sezona, za katero smo ohranili skoraj enako ekipo. Že tri leta delujem v Gorenju Velenju. Z zasedbo se poznamo in vse teče po ustaljenem ritmu. Priprave so potekale kot po navadi. Odigrali smo nekaj prijateljskih tekem in izkušnje nabirali na turnirju v Magdenburgu. A to so bile zgolj pripravljalne tekme. Ko se igra za točke, je to druga sfera. Pripravljeni smo na veliki derbi, pričakujemo zahtevno tekmo. Komaj čakamo takšne dvoboje. Trebanjci so že igrali na dveh pomembnih evropskih tekmah. Želim, da pokažemo to, kar znamo, in damo vse od sebe. Naj zmaga boljši. Cilj za sezono je iti s tekme v tekmo. Na podlagi dejstev ne moremo napovedovati naslova državnih prvakov. Smo realni, imamo neizkušeno ekipo. Če odštejemo Davida Miklavčiča, je povprečna starost moštva 21 let. Če bo to dopuščalo zdravje, si želim, da nadgradimo delo s pretekle sezone. Če bo ekipa ostala skupaj več časa, se lahko nadejamo tudi boljših rezultatov v Evropi. Vsem trenerjem in klubom želim dobro sezono brez poškodb in kakovostno prvenstvo.”

Slovenski rokometni prvoligaški ples se torej pričenja ob 18. uri.

FOTO:  RK JOŠT / GORENJE VELENJE

Komentarji